TEST: Alcatel Onetouch Idol Ultra

Alcatel kommer tilbake til det norske markedet etter å ha vært fraværende siden 90- tallet. Vi tester Alcatel Onetouch Idol Ultra.

For oss som har vært med en stund husker sikkert Alcatel Onetouch fra 90-tallet. Denne kan på ingen måte sammenlignes.

Alcatel var å 90-tallet forbundet med billigere mobiltelefoner, men denne gangen er de tilbake med en fullblods Android som skal konkurrere med de «store» gutta i klassen.

Førsteinntrykket av denne er veldig positivt da den er veldig tynn, og baksiden er gummiert som gjør at telefonen ligger godt i hånden.

Oppstarten på denne telefonen må trekkes frem, da den har den raskeste oppstarten som vi har sett hittil, fra avslått til ringeklar på noen få sekunder, veldig positivt for oss som er mye ute og reiser med fly for eksempel.

Funksjoner

Så hvordan er gjensynet med en gammel venn fra 90-tallet. Det oppleves bra, den er rask og brukervennlig. Vi opplever ingen problemer eller «hangups» under testperiode.

Avspilling av lyd fungerer godt og den medfølgende lydavspilleren er lett å bruke.

Eneste vi kan utsette på lyd er overføringen mellom telefonen og headsettet, der vi måtte bruke en overgangskabel fra mini usb til mini jack, som gjør at overgangskabelen må bringes med overalt.

Avspilling av video fungerer godt, og det er fin fargebehandling  på 4,7″ 1280×720 skjermen (HD).

Batteritiden er som forventet på en smart telefon i dag, med sine 1820MAh holder den ut dagen med normalt bruk.

Konklusjon

Alcatel Onetouch Idol Ultra kommer med 4,7″ skjerm, 1,2 GHz Dual core og 8 Mpxl kamera. Android versjon 4,1 Jelly Bean, 16Gb internminne med 13Gb tilgjengelig.

Dette er i utgangspunktet gode spesifikasjoner sett bort i fra at den ikke har 4G, som vi strengt tatt ikke har savnet i testperioden.

Telefonen fungerer godt, og vi likte spesielt One Touch Radio som følger med for streaming av radio.

Pris pr i dag ligger på kroner 2795,-. Alcatel har dermed begitt seg inn på et prisområde der det er stor konkurranse, og høstens nye modeller fra for eksempel Huawei vil kunne gi den tøff konkurranse både på pris og ytelse.

 

Positivt 🙂 Terning_5_Mobizmag.no

  • Veldig tynn og lett 6,45mm og 115g
  • Super rask oppstart

Negativt 🙁

  • Ikke 4G
  • Ikke utvidbart minne
  • Egen kabel for overgang mellom mini usb og mini jack

 

Legg igjen en kommentar