Sommer er høysesong for mobil

Vi nordmenn kjøper mobiltelefoner i store mengder nå i fellesferien, og ender ofte opp med å ødelegge eller miste mange av dem.

At nordmenn forbruker is og kalde drikker i et rasende tempo om sommeren vet de fleste. Men visste du at appetitten vår på ny mobiltelefon går i taket i juli?

-Vi har sett en trend de siste årene at mobilsalget faktisk dobler seg fra mai til juli. Konsernet vårt selger rundt 20.000 mobiler i mai mens tallene for juli er nærmere 40.000, sier administrerende direktør i Elkjøp Norge, Andreas Niss.

Han tror det i all hovedsak er to årsaker til at salget av mobiltelefoner skyter fart i sommermåneden.

-Nordmenn bruker helt klart mobilene sine mer aktivt om sommeren og ofte får også barn sine første telefoner i ferien. Dessuten er de ulike aktørene i markedet mer ivrige med markedsføringen sin om sommeren, sier Niss.

Passer mindre på mobilen om sommeren

Med økt mobilbruk i ferien, ofte av viltre barnehender, øker også sjansene for at telefonene blir skadet eller ødelagt.

For forsikringsselskapet Tryg er sommeren en hektisk tid der rapportene som omhandler mobil-problematikk står i kø.

-Vi i Tryg registrerer en klar økning i antallet kunder som skader telefonene sine, får dem frastjålet eller mister dem løpet av sommeren. Det kan nesten som virke som man passer litt mindre på mobilen sin i ferien enn man gjør ellers, sier konstituert kommunikasjonssjef Roald Stigum Olsen.

Samsung dominerer salgslistene

Så langt denne sommeren er det de ulike mobilmodellene fra Samsung som har dominert på salgslistene hos Elkjøp.

Hele sju av de ti mest solgte telefonene kommer fra den sørkoreanske produsenten, og aller mest populær er Samsung Galaxy S4. Apples iPhone 5 må ta til takke med andreplass.

Legg igjen en kommentar

blog.aidol.asia youngteens.net a-coon.com