Hva selger hos Elkjøp?

Vi og andre publiserer stadig lister over hva som selger av telefoner via Telenor og NetCom. Men hva med Elkjøp? Vi har pratet med Andreas Niss.

Andreas Niss er administrerende direktør i Elkjøp kjeden, og han kan fortelle at iPhone 5 selger dårligere enn tidligere modeller og grunnen tror han er at Apple har fått knallhard konkurranse de siste årene, hovedsakelig fra Samsung, men også fra Sony, LG og Huawei.

Samsung suksess
Mye av suksessen til Samsung kan forklares av at de har lykkes med flaggskipene sine og kommet med modeller som hele tiden har vært i førersetet på utvikling av teknologi. Men, i motsetning til andre konkurrenter som hadde suksess tidlig med Android-telefoner, har Samsung også utviklet porteføljen sin utover flaggskipene sine.

Der man for 2 år siden så at S2 stod for en veldig stor andel av Samsung-salget, ser man i dag at de selger i stor bredde. Hos Elkjøp finner du alt fra enkle tastetelefoner til kr 99 (E1050), billige smarttelefoner til langt under tusenlappen (Galaxy Pocket Plus og Galaxy Young), Midend-telefoner som Galaxy S2 Plus, S3 mini og high end (S4 og S3-4G).

– Galaxy-serien til Samsung er nok det mest imponerende vi har sett på mobilfronten siden Apple lanserte iPhone og revolusjonerte forbrukernes mobilbruk for 5-6 år side, sieer Andreas Niss.

Hva med Sony og HTC?
Man hadde nok større tro på Sony sine telefoner denne sommeren med tanke på salgstall, og det er vel ingen skivebom å si at de muligens har truffet noe dårlig i forhold til sommersalget. Her kom nok lanseringen litt for tidlig på året, noe som gjorde at de mistet litt ”hypen” i sommer. Når det er sagt, så er jo Xperia Z nummer fire ”ikke-Samsung” på listen, så noen flopp er det jo absolutt ikke. HTC One er en annen telefon som gitt dens egenskaper kanskje burde ligget høyere.

– Vi ser mer etterspørsel etter solide, IP-sertifiserte mobiltelefoner. Sony lanserer i disse dager Xperia ZR og Samsung har nettopp kommet med S4 Active. Begges disse vil nok komme høyt på listene utover høsten, sier Andreas Niss.

Legg igjen en kommentar

blog.aidol.asia youngteens.net a-coon.com