Hvor hører vi på musikk?

WiMP har gjennomført en undersøkelse som viser at menn vil høre på musikk på jobb, mens kvinner hører på musikk mens de rydder i hjemmet.

Tradisjonelle kjønnsroller avspeiler seg når det norske folk svarer på når de liker best å høre på musikk. Kvinner svarer ”når jeg rydder”, mens menn er i flertall for ”når jeg jobber”. Undersøkelsen viser også at de som har tatt i bruk en streamingtjeneste for å høre på musikk i større grad nyter å høre på musikk mens de trener. Musikksmaken ser ut til å være variert.

Undersøkelsen, som er gjennomført av Respons Analyse for musikktjenesten WiMP, viser at flest nordmenn svarer at de liker best å høre på musikk ”Når jeg rydder”. Den store majoriteten, 40% av nordmenn, svarer dette. Nest mest populært er det å høre på musikk mens man trener og på delt tredje plass, å lytte til musikk på jobb og ved matlaging.

– I WiMP ser vi at det er mange brukere som har laget egne lister med titler som ”rydde” og ”vaske”, i listene ser det ut til å være alt fra generelle favoritter til motivasjonsmusikk og mer bokstavlige lister med band som Plumbo, sier musikksjef i WiMP Kjartan Slette.

Svarene i undersøkelsen avslører imidlertid store kjønnsforskjeller. Mens nesten halvparten av norske kvinner sier de liker best å høre på musikk mens de svinger støvsugeren eller vaskefilla, sier en av tre menn det samme. En av fire menn hører heller på musikk mens de er på jobb, mens kun en av ti kvinner sier dette. Kvinnene svarer i stedet i noe høyere grad at de helst vil høre på musikk mens de trener.

I tillegg kommer det fram at nordmenn som har tatt i bruk en streamingtjeneste i høyere grad enn andre foretrekker å høre på musikk mens de trener.

– Både for rydding og trening ser vi samme mønster – det er lettere når man har litt god musikk til arbeidet. I WiMP tar vi selvfølgelig konsekvensen av dette og vår redaksjon kommer til å presentere enda flere gode musikktips, både album og spillelister som passer våre brukeres behov, sier Slette.

Vanskelig å velge én artist å høre på

Nordmenn ser ut til å ha svært variert musikksmak. I undersøkelsen ble det også stilt følgende spørsmål: Se for deg at du er strandet på en øde øy med en evigvarende musikkspiller som kun spiller én artist. Hvilken artist vil du velge? De norske respondentene navnga totalt 255 forskjellige artister, derav 46 norske.

Spørsmålene ble stilt totalt cirka 3000 nordmenn, svensker, dansker, tyskere og polakker i en undersøkelse gjennomført av Respons Analyse for musikktjenesten WiMP i andre kvartal i år.

Legg igjen en kommentar

blog.aidol.asia youngteens.net a-coon.com