Hvilken musikktjeneste er best?

For ganske nøyaktig to år siden skrev vi at Spotify er bedre på mobilen enn WiMP. Hvordan er det idag, er fortsatt Spotify best?

For to år siden klagde undertegnede på en ustabil Android-klient på WiMP. Siden den gang har WiMP bygget totalt om klienten, så her har vi sammenlignet de to klientene bilde for bilde. Spotify til venstre og WiMP til Høyre.

Les vår forrige test her.

Startbilde

Hva er det først som møter deg når du starter opp applikasjonen? Spotify har et sosialt fokus så her får du opp hva dine venner lytter mest til, mens WiMP har et redaksjonelt fokus så her får du opp redaksjonens anbefalinger.

Startbilde_600px

Spillelister

Spotify er fullstendig bygget opp rundt spillelister. Spotify kan samle spillelistene i mapper, noe WiMP ikke kan. Hos WiMP er dette bare en av flere funksjoner, og WiMP satser nok noe mer på «favoritter».

Spillelister_600px

Favoritter

Spotify har ikke favoritter på samme måte som WiMP, men du kan i Spotify merke en låt med en stjerne og få en oversikt over alle «stjernede» låter. WiMP derimot har favoritter delt opp i artister, album, spillelister og låter.

Favoritter_600px

Offline modus

Med begge klientene kan du laste ned innhold og spille det av uten å være på nett. Hos Spotify velger du enkelt og greit de spillelistene du vil laste ned, mens hos WiMP kan du laste ned både spillelister og album. I Spotify blir alt som du ikke har tilgang til grået ut når du er offline, mens WiMP skjuler helt menyvalgene du ikke får brukt i offline modus og viser kun det innholdet du har lastet ned.

Offline_600px

Avspilleren

Avspillerne har stort sett samme funksjonalitet hvor du har et minimalistisk grensesnitt helt til du trykker på album-bildet. Funksjonene du da får tilgang til er også ganske prikk like, bare litt forskjellig lagt opp rent visuelt.

Avspiller_600px

Notification Bar

Du kan i begge applikasjonene styre avspillingen fra låseskjermen, via bluetooth utstyr og fra Notification Bar. Funksjonaliteten her er lik med unntak av at Spotify lar deg legge den spillende sangen til en spilleliste rett herfra.

Notification_Bar

Konklusjon

Det er mye annet vi kunne sammenlignet her, for eksempel lydkvalitet. Spotify har tre nivåer du kan velge imellom mens WiMP i skrivende stund kun har to. Dog er det høyeste nivået hos begge to det samme, 320 kbps, men i forskjellige formater. Spotify bruker Ogg Vorbis, mens WiMP bruker AAC.

Spotify er uten tvil bedre på den sosiale delen og på deling av innhold noe vi ikke har fokusert på her, mens WiMP er sterkere på redaksjonelt innhold, mer enn vi har vist her.

En konklusjon kun basert på den mobile klienten må være at hvis du vet hva du vil høre på, eller er mest opptatt av å dele musikkopplevelser med venner og via sosiale medier, så ligger fortsatt Spotify ett stykke foran. På alle andre områder finner vi mer funksjonalitet hos WiMP.

Så nei, Spotify er ikke lenger best på mobil.

3 kommentarer om “Hvilken musikktjeneste er best?

  1. Spotify kan styres fra Pebble.
    Enough said.

  2. Dere har glemt Deezer. For meg er det den tjenesten med best utvalg.

Legg igjen en kommentar