TEST: Bose AE2w hodetelefoner

Bose er en av de gode gamle høytalerprodusentene som idag kanskje er mest kjent for sine hodetelefoner. Vi har testet deres første forsøk på bluetooth.

Bose AE2 er en av de rimeligste modellene til Bose. AE står for «Around Ear», altså hodetelefoner som dekker hele øret. Det Bose har gjort med AE2w, er rett og slett å utvikle en bluetooth modul til AE2 modellen.

Modulen er altså en løs modul du kobler på lydutgangen på venstre øret. Dette gjør at designet på klokkene kanskje blir litt rart, men det har sine svært så praktiske fordeler.

Bluetooth-modulen har en bryter for strøm, volum opp/ned og en multifunksjonsknapp. Modulen kan lades med standard MicroUSB og du kan lade modulen uten at den er tilkoblet hodetelefonene. Mens du lader bluetooth-modulen kan du bruke den medfølgende lydkabelen til å bruke hodetelefonene som helt vanlige hodetelefoner.

Multifunksjonsknappen er en genistrek. Den er stor og enkel å treffe, samt logisk å bruke. Ett trykk pauser musikken, starter den, eller tar en innkommende telefonsamtale. Dobbeltrykk hopper en sang frem, trippeltrykk en sang tilbake.

Mikrofonen sitter også på selve bluetooth-modulen og har noe støyskjerming slik at samtaler selv i støyende miljøer kan føres med normal «innestemme».

Det merkeligste med Bose AE2w er at du ikke kan kjøpe bluetooth-modulen separat.

Lydkvalitet

Bose er kjent for god lydkvalitet, men hverken bass-elskere eller HiFi-minimalister vil finne det de leter etter i Bose sit litt overdrevne varme og myke lydbilde. Likevel liker vi lyden svært godt.

Med bluetooth 4.0 i både hodetelefoner og mobil er det nesten umulig å høre forskjell på lyden ved bruk av bluetooth sammenlignet med ledning.

Vi har lest at andre har opplevd brudd i bluetooth-forbindelsen ved musikkavspilling ved bruk av iPhone. Det har ikke vi opplevd, vi har testet hodetelefonene mot Sony Xperia Z og Nexus 7. Du kan forresten fint bruke hodetelefonene mot to enheter samtidig.

Konklusjon

For kroner 1990 får du bedre lyd hos andre merker, men med den meget praktiske bluetooth-løsningen mener vi du får et svært godt sett med hodetelefoner for pengene. Bose AE2w er svært lette hodetelefoner som sitter veldig godt på hodet.
Terning_5_Mobizmag.no

Positivt 🙂

  • Svært behagelig å ha på
  • Bra passiv støydemping
  • God og brukervennlig bluetooth-modul

Negativt 🙁

  • Bluetooth-modulen bryter litt med designet
  • Litt dårlig batteritid (7 timer avspilling)
  • Litt simpelt etui for oppbevaring

Legg igjen en kommentar

blog.aidol.asia youngteens.net a-coon.com