Microsoft kjøper Nokia

Det har ligget i kortene lenge og nå skjer det altså. Nokia er selve personifiseringen av Windows Phone.

Nokia klarte aldri å komme seg opp på høyden igjen etter den relativt mislykkede satsningen på Symbian og Meego. Likevel er Nokia den mobilprodusenten som har lykkes best med Windows Phone satsningen.

Nokia er på mange måter Windows Phone, og de fleste teknologi-interesserte kunne med relativt lav fallhøyde tidlig spå at Nokia på ett eller annet tidspunkt ville bli kjøpt av Microsoft.

For Microsoft er dette en perfekt match, ingen andre produsenter har satset så hardt på deres plattform de siste årene og Nokia har et design-uttrykk som går som hånd i hanske med Microsoft Windows 8 grensesnittet.

Nokia HERE

Nokia har ikke bare levert gode telefoner, de har også forsynt Windows Phone plattformen med gode tjenester når plattformen trengte det som mest.

Microsoft har aldri fått til kartløsninger, så da kom Nokia med sin svært gode HERE portefølje med løsninger for kart, navigasjon og offentlig kommunikasjon.

Nokia har også gitt plattformen en skikkelig musikktjeneste via Nokia Music med både muligheter for kjøp av musikk og streaming av musikk.

En lys fremtid?

Det store spørsmålet nå blir jo hva skjer med Windows Phone plattformen. Vil Nokia sine løsninger, teknologi og tjenester bli gjort tilgjengelig for andre Microsoft-partnere som for eksempel Samsung, HTC og LG, eller vil Microsoft med Nokia nærme seg en mer lukket plattform alla Apple der de har full kontroll på både hardware og software.

At Microsoft måtte gjøre noe var åpenbart. Windows Phone har ikke klart å ta nok markedsandeler til å bli en seriøs konkurrent til Apple og Google, samtidig som Nokia sin skrantende økonomi nok har skremt mange fra å satse på plattformen.

Microsoft kunne rett og slett ikke leve med at deres viktigste partner og største produsent finansielt vandret i dødsskyggenes dal. Det naturlige valget var å kjøpe Nokia sin mobildivisjon mens det fortsatt var noe å redde.

Nå er det spennende å se hva fremtiden vil bringe for Nokia og Windows Phone.

Personlig tror undertegnede at dette kan være det plattformen trengte for å gi trygghet til de tjenesteleverandørene og salgsapparatene som Microsoft trenger å ha i ryggen for å lykkes med Windows Phone.

En kommentar om “Microsoft kjøper Nokia

  1. «Personlig tror undertegnede at dette kan være det plattformen trengte for å gi trygghet til de tjenesteleverandørene og salgsapparatene som Microsoft trenger å ha i ryggen for å lykkes med Windows Phone.»

    Det er godt mulig du har rett. Personlig tror jeg det stemmer. Og håper på.

    Det ryktes selvfølgelig om Elop som CEO for Microsoft. Det håper jeg imidlertid ikke på.

Legg igjen en kommentar