Snokefri nettlagring for bedrifter

Jottacloud lanserer snokefri nettlagring for bedrifter

Norske Jottacloud har utviklet en bedriftsløsning for private og offentlige virksomheter som ønsker et snokefritt alternativ til amerikanske nettskyleverandører.

– Norske bedriftsledere bør sikre at de lagrer forretningssensitiv informasjon på et sted hvor de ikke blir kikket i kortene, slik de risikerer med amerikansk-eide nettskytjenester, sier Jottacloud- gründer Roland Rabben.

Jottacloud har i flere år vært en foretrukket nettskytjeneste for norske privatpersoner. Nå har selskapet utviklet en løsning som er skreddersydd for bedrifter. I dag bruker 26 prosent av norske virksomheter skybaserte tjenester. Tallet er forventet å øke betraktelig fremover.

Siden avsløringene i juni om amerikanske myndigheters PRISM-program har Jottacloud fått mer enn 30-tusen nye kunder – både norske og utenlandske – som ønsker å lagre data i Norge, hvor personvernet står svært mye sterkere enn i USA.

– Ledere av norske og utenlandske virksomheter skal vite at all deres data alltid vil være trygt lagret på servere i Norge, under Jottaclouds unike personverngaranti, sier Rabben.

Det nyutviklede Jottacloud for Bedrift tilbyr back-up av ansattes datamaskin og mobiltelefon, samt full synkronisering og deling mellom ansattes datamaskiner, nettbrett og smarttelefoner. Det gir kolleger mulighet til å enkelt dele og jobbe på de samme filene uavhengig av hvor i verden man sitter. I tillegg har bedrifter et eget statusdashbord hvor man kan kjøre status- og trafikkrapporter og samlefaktura.

Bedrifter har også egen supporttjeneste. Siden Jottaclouds servere ligger i Norge er opp- og nedlastingshastigheten svært hurtig for norske brukere.

Nederlandsk avtale

At personvern har blitt stadig viktigere for europeiske bedrifter bekreftes gjennom at Jottacloud i disse dager har inngått en distribusjonsavtale med det nederlandske selskapet Cloud Provider (www.cloudprovider.nl). Et viktig poeng for Cloud Provider er behovet fra deres kunder for å ha et europeisk, og gjerne norsk, fullgodt alternativ til de amerikanske leverandører av skytjenester.

– Avtalen med Cloud Provider bekrefter utviklingen vi har sett de seneste par måneder om at norsk personvern er begynt å bli en interessant eksportvare, sier Roland Rabben

Legg igjen en kommentar

blog.aidol.asia youngteens.net a-coon.com