Norman introduserer SecureBox

Norman Safeground lanserer Norman SecureBox

En norsk tjeneste som lar bedrifter ha kontroll og sikkerhet rundt hvordan ansatte deler og synkroniserer filer mellom PCer og mobile enheter.

Svært mange bedrifter opplever at ansatte tar bedriftsdokumenter ut på usikre skytjenester. Ferske tall viser at 71 prosent av ansatte ikke bryr seg om bedriftens retningslinjer.  Et sikkert, delbart, og ikke minst administrerbart lagringsalternativ er derfor nødvendig. Dersom bedrifter ikke anskaffer slike sikre løsninger, tar de ansatte i bruk usikre løsninger i egen regi og bedriften mister kontroll over sine data og dokumenter.

– Med Norman SecureBox kan bedriftens ansatte på en enkel og sikker måte dele, synkronisere og sikkerhetskopiere både filer og mapper. I en verden hvor informasjon deles mer og mer med andre og tilgjengeliggjøres på fler og fler enheter, er det et sterkt behov for sikring, sier produktdirektør Arne Uppheim i Norman Safeground.

I disse dager er mange også opptatt av hvor data fysisk havner i skyen, og at de har god tilgjengelighet. Norman SecureBox lagrer alle data i Norge på to fysisk adskilte og sikre datasentre med full redundans. Selv om det ene datasenteret skulle bli slått ut av brann e.l., vil ikke brukerne merke noe.

Krypteres i hvelvet

Med Norman SecureBox, skapes et eget område på brukerens harddisk kalt «Vault» (hvelvet). Alle filer lagret i hvelvet beskyttes med 256-bits kryptering (AES). Når Norman SecureBox-applikasjonen er lukket, blir hvelvet usynlig og dermed umulig å aksessere for uvedkommende. Filer flyttes enkelt over til hvelvet ved hjelp av dra-og-slipp-metoden og blir øyeblikkelig kryptert, sikkerhetskopiert i skyen og om ønskelig tilgjengelig for deling med andre.

Slettes eller endres filer ved et uhell, kan de hentes ned igjen fra skyen, hvor Norman SecureBox lagrer sikkerhetskopier.

Bedriften har kontroll

Bedriften eier data lagret i Norman SecureBox. Administrator har både tilgang til å hente ut og slette filer i skyløsningen. Bedriften kan ha felles samarbeids-mapper.

Norman SecureBox har også Theftguard-teknologi, som beskytter innhold på mobile enheter. Fra dag én leveres Norman SecureBox med markedsledende mobilstøtte for iPhone, iPad, Android, Windows Phone og Blackberry. Ved tyveri eller tap av enheter, kan brukere og administrator fjernslette filer samtidig som dataene ligger trygt lagret i skyen hos Norman SecureBox. Stjålne eller forlagte enheter kan spores via Googles karttjeneste, Maps.

Norman SecureBox har et varslingssystem som varsler administratorer når filer legges til, slettes eller endres i bedriftens delte hvelv.

Sending av filer er også trygt og enkelt med Norman SecureBox. I stedet for å sende store filer, sendes en link til mottakeren, som så laster ned filene. Brukere kan også sende linker til hele mapper med innhold. Linkene kan gis varierende grad av beskyttelse, med passord, begrenset antall nedlastinger, utløpsdato for gyldighet og varsling ved nedlasting.

– For kunder og partnere er det en åpenbar fordel at de i tillegg til Norman Safegrounds eksisterende produktportefølje, nå også har tilgang på sikre skylagrings- og fildelingsløsninger fra samme norske leverandør, avslutter Uppheim.

I tillegg til dette, inkluderer Norman SecureBox funksjoner som:

• Online søppelbøtte: Når en fil slettes fra et delt hvelv, slettes filen hos samtlige hvelv-brukere. En online søppelbøtte tar vare på filene, som kan hentes tilbake om ønskelig.

• Delta Sync: Synkroniseringsprosessen går raskest mulig ved at bare nye eller endrede deler av filinnholdet oppdateres.

• Ignorer filer: Svært sensitive filer som ligger i hvelvet av sikkerhetsmessige årsaker, kan gis en spesiell ignoreringsfunksjon slik at de ikke kan deles med andre brukere av hvelvet. Den samme funksjonen kan også brukes til å forhindre overføring av store filer når man ikke er tilkoblet internett med bredbåndshastigheter.

• Online filkontroll: Gjennom en sikker tilkobling, kan brukere administrere hvelvet fra hvilken som helst datamaskin. Opplasting, nedlasting og oppdatering av filer er også mulig via den online filkontrollen.

• Email2Folder: Hvert eneste hvelv har en unik e-postadresse, slik at brukere kan sende e-post med innhold direkte til hvelvet via sin vanlige e-postklient.

 

Legg igjen en kommentar