Sony tar kamera ut av mobilen

På IFA messen i Tyskland lanseres det en hel drøss med nye og spennende produkter. Sony står for det mest spesielle med Cybershot QX10/QX100.

Antall bilder som blir tatt med smarttelefoner øker dag for dag. Sony Cyber-shot™ DSC-QX10 og DSC-QX100 forener de kreative mulighetene til et høykvalitetskamera med alle fordelene til en smarttelefon ved å flytte linsene ut i et fristående objektiv.

DSC-QX10 og DSC-QX100 monteres på din smarttelefon med en medfølgende adapter som passer til nesten alle telefoner. Du kan også bruke kameraet uten å feste det til telefonen (se bildet over).

Forbindelsen til telefonen opprettes via en innebygget trådløs nettverksforbindelse, og deretter åpnes appen PlayMemories fra Sony automatisk. Har din smarttelefon innebygget NFC, er det enda lettere å opprette en forbindelse gjennom en enkelt berøring mellom de to enhetene.

Nå er du klar til å ta bilder bruker du skjermen på din telefon til å se på bildene, justere innstillingene og dele resultatene på appene du bruker til daglig.

To modeller

Cyber-shot DSC-QX10 er den billigste varianten til veiledende pris på kr. 1800,-. Det veier 105 gram (med batteri og Memory Stick Micro), og gir deg 18,1 megapiksler fra en Exmor R™ CMOS-sensor og et Sony G-objektiv. Du kan også legge til 10x optisk zoom, som er ideelt for å ta nærbilder av mennesker eller motiver som er langt borte.

Cyber-shot DSC-QX100 er den litt dyrere storebroren til en veiledende pris på kr. 3700,-. Det kommer med en stor 1.0-type Exmor R CMOS-sensor med hele 20,2 megapiksler og et Carl Zeiss Vario-Sonnar T*-objektiv med stor blender F1.8, 3,6x optisk zoom og optisk SteadyShot.

Ifølge Sony vil kameraene være tilgjengelig i norske butikker i slutten av september.

Legg igjen en kommentar