TEST: Sony Xperia Z Ultra

Er det ett nettbrett, er det en telefon? Sony tøyer grensen for hva som er for stort til å kalles en telefon, og vi har testet den.

Sony Xperia Z Ultra er en telefon med svimlende 6,4 tommer stor skjerm. Den er så stor at det er ikke bare praktisk vanskelig, men faktisk helt umulig å bruke den med en hånd. Selv det å ta en innkommende samtale er vanskelig uten to hender, med mindre du har en unormalt lang tommel.

Hvis dette ikke skremmer deg så er Xperia Ultra Z en helt fantastisk telefon.

Telefonen kan stille med en quadcore prosessor på 2.2Ghz, 2GB RAM, 16GB intern lagring, full HD skjerm, 3050mAh batteri, minnekortplass, vanntett (IP58), og alle 3G/LTE bånd herfra til månen for å nevne noen av spesifikasjonene. Alt dette har de klart å stappe inn i en telefon som kun er 6,5 millimeter tykk.

Lekkert design

Telefonen er ekslusiv på alle måter. Den er bygget i glass foran og bak med en aluminiums ramme rundt og skjermen er utviklet av TV-divisjonen til Sony. Sony har perfeksjonert designet fra Xperia Z ved å beholde formfaktoren, men rette opp problemområdene som ved å runde av kantene bittelitt og lage bedre porter foran lukene.

Det er forresten ingen luke lenger foran hodetelefon-uttaket. Noe som er veldig kjekt siden vi ser for oss at de fleste som vil kjøpe denne telefonen vil bruke et headset. Det eneste skuffende er at kamera har blitt nedgradert til 8mpx og at Sony ikke fant plass til blitzen.

Enormt god lyd

Sony har nok dratt inn flere av sine utmerkede divisjoner i utviklingen av Xperia Z Ultra, for lyden du får ut av denne telefonen er intet annet enn best i klassen. Ikke høytaleren på forsiden, den er skuffende svak, men hvis du kobler til et headset med plugg eller bluetooth så får du en lydopplevelse vi ikke har hatt på noen annen telefon, eller nettbrett for den saks skyld.

Er du en lydfreak og har store lommer er telefonen nesten vært kjøpet alene for lydopplevelsen, hvis du kobler til et skikkelig headset vel og merke.

Konklusjon

Som en business-enhet er dette en fantastisk telefon. Endelig får Sony sine litt overfylte epost og kalender applikasjoner nok skjermplass til å boltre seg på. Telefonen lever litt i en limbo mellom å være nettbrett eller telefon, noe som får utslag i at noen apps viser seg i sin «nettbrett-drakt», andre i «telefon-drakt».

Når du går rundt med den må du regne med endel oppmerksomhet. På en uke opplevde vi alt fra bunnløs misunnelse til vanntro blikk og direkte mobbing.

Hvis ikke den fysiske størrelsen skremmer deg og du kan leve med et kamera uten blitz, så er dette tilnærmet den perfekte business-telefon. Men gå i butikken og se den fysisk før du bruker ikke mindre enn 6390,- kroner på den.
Terning_5_Mobizmag.no

Positivt 🙂 

 • Helt rå hardware
 • Beste lyden i en mobil
 • Lekkert design

Negativt 🙁

 • Svakt kamera
 • Enorm…

3 kommentarer om “TEST: Sony Xperia Z Ultra

 1. Jeg er lei av å lese negativ kritikk av størrelsen i anmeldelse som denne. Den passer til målgruppen og er for mange en etterlengtet. For meg er det som dere skriver som negativt heller et pluss og akkurat det jeg søker etter. Det bør heller puttes i en egen phablet-kategori og skrives som et tilskudd for de som kan være interessert i sånt, enn å bare tenke på hva folk flest er vant til fra før med tanke på tradisjonelle mobiler. Jeg hadde alltid med meg telefonen (iphone 4) og tabletten (nexus 7) med meg i skuldervesken, og ble lei av å sjonglere de hele tiden. Kjøpte et nettbrett fordi jeg fant ut hvor mye mer fantastisk det var å bruke apper på større skjerm, og appbruken på telefonen ble til de minste appene bare. Selve problemet med å ha plass i lommen kjenner jeg meg ikke igjen i, siden jeg har den i vesken uansett. Og jeg bruker et bluetooth headset fra før, så akkurat det å snakke i den er ikke noe annerledes.

 2. Hei Varg.

  Jeg stusser litt over at du synes vi her gir negativ kritikk. Telefonen har fått et meget høyt terningkast. Hovedårsaken til at det ikke ble full pott er et meget svakt kamera.

  Det bruker mye superlativer i denne testen, og vi synes det er synd at ikke Sony har fulgt opp med en oppfølger til denne modellen.

  Størrelsen er ikke til å komme unna, vi må få skrive noe om den. Noen vil elske størrelsen (undertegnede gjorde det), andre vil synes den er litt for stor.

Legg igjen en kommentar

blog.aidol.asia youngteens.net a-coon.com