TEST: ZTE Nubia Z5

NUBIA Z5 er en toppspesifisert ZTE mobiltelefon i grandios innpakning.

Så har ZTE kommet med sin egne luksusmodell, Nubia. Først ute for min del er en Nubia N5. Bare designet på innpakningen fortjener nesten en egen omtale. I pappesken kommer telefonen og ekstrautstyr i hver sin plastboks. Esken til ekstrautstyret som lader høretelefoner og USB-kabel har gjennomsiktig lokk, så her er det mulig å holde orden i sysakene.

Så til selve telefonen. Telefonen har en enkel design med 5 tommer skjerm med avrundede kanter og gummiert bakside, noe som gjør at den ligger godt og stødig i hånden. Knappene for lydstyrke og på/av er som vanlig plassert på hver sin langside. Kassett for SIM-kortet og en 3,5 mm hodetelefon uttak er plassert på toppen av telefonen, mens ladning skjer med en mikro USB på underkanten. Alt i alt en konvensjonell og grei oppbygging.

Krever at du holder orden på app-ene

Operativsystemet er Android 4.1.1 Jelly Bean med en egen ZTE overbygging. Menyvalget for alle applikasjoner er det første jeg savnet siden alle applikasjoner havner på startskjermene. Dette er noe jeg vendte meg fort til, men det krever litt mer orden enn ellers.

Med unntak av 4G har telefonen alt jeg kan forlange av en toppspesifisert smarttelefon. Skjermen er full HD, skarp og klar, og sammen med firekjerne prosessoren er responsen myk og uten forsinkelse. Kamera er på 13mpx med LED blits og alle de vanlige funksjonene som ansiktsgjenkjenning, panorama, touch fokus osv. og 1080p video. Frontkamera, mest beregnet på Skype ol. er på 2mpx.

Telefonen er utstyrt med 16 GB minne, og den har ikke plass til microSD.

Konklusjon

Terning_5_Mobizmag.noAlt i alt et meget godt bekjentskap. Med en pris på rundt 3600 kroner, så melder ZTE med Nubia Z5 seg på det øverste smarttelefonsjiktet.

Positivt 🙂

  • Flott skjerm
  • Billig

Negativt 🙁

  • Ikke plass til microSD
  • Mangler 4G

Legg igjen en kommentar