Test: Jabra Motion

Jabra har laget bluetooth øretelefoner så lenge vi kan huske, og denne gangen tester vi Jabra Motion.

Jabra har opp igjennom tiden kommet med mange gode modeller som vi gjerne bruker til våre mobiler, og denne gangen har vi Motion på testbenken.

Brukervennlighet

Rett ut av boksen finner vi 3 forskjellige øre plugger som gjør det lettere for oss og tilpasse settet til vårt øre, ved første forsøk sitter den godt og føles behagelig på øret.

Det første vi legger merket til er mikrofonen som foldes ut, denne starter også enheten. Headsettet gir oss beskjed om «power on», og vi er klare for test.

Tilkoblingen til telefonen gikk fort, jeg hadde ikke før satt på bluetooth, før den hadde oppdaget og koblet til telefonen. Og gjennom hele testperioden opplevde jeg en veldig rask tilkobling.

Dette headsettet oppleves som veldig brukervennlig, det har lett forståelige knapper og justeringen av lyden er god.

Utformingen av headsettet gjør at du har 3 forskjellige funksjoner, en er justering av lyd på baksiden av øret, man øker eller senker lyden ved å føre fingeren opp eller ned på en linje. Den andre er en stor knapp på siden av settet som gir deg informasjon om rest tale tid og om telefonen er tilkoblet. Den siste knappen sitter ved mikrofonen og her kan du snakke inn kommandoer, som f.eks å ringe en fra telefonlisten. Dette fungere dog kun om du tillater at headsettet lagrer telefonlisten din. Det må legges til at den da også leser opp navnet på den som ringer.

Lyden i headsettet er godt både for lytter og mottaker, og det oppleves ikke noen merkbare problemer med overføring av lyd i testperioden.

Taletiden er på 7 timer, og 15 dg standby som for de fleste av oss holder bra i bilen, og det følger med både lader for nett og bil.

Unified Communication

Produktet finnes også med navnet Jabra Motion UC, men UC (Unified Communications) varianten inneholder også en USB dongle for bruk sammen med PC mot Lync, Skype, og lignende. UC modellen bruker klasse 1 BT (100 meters rekkevidde).

Konklusjon

Igjen har Jabra kommet med et vellykket Bluetooth headsett, og vi opplevde denne som en god kompanjong på bilturen. Headsettet er av den mellomstore størrelsen og sitter godt på øret i bruk, så det følelsen av tretthet på øret utgår.

Pr i dag er laveste nettpris 739,-  for headsett fra Jabra, og den er vel verdt pengene.
Terning_5_Mobizmag.no

Positivt 🙂

  • Rask tilkobling til telefonen
  • Behagelig på øret

Negativt 🙁

  • Trenger tilvenning til justering av lyden på headsettet

En kommentar om “Test: Jabra Motion

  1. Alt for liten batteri tid på standbay, klønete Justering av lyden, kun engelsk komando/meny på tale ‘alt for myk og faller av fra øre når en ligger på siden

    God lyd, god rekkevidde og smart microfonfunsjon

Legg igjen en kommentar