WiMP med «lossless»

Streamingtjenesten WiMP fra Aspiro har nå lansert WiMP HiFi og tilbyr som førstemann streaming av FLAC og ALAC formatene.

Den norske tjenesten WiMP har i lengre tid latt betabrukere teste ut WiMP HiFi og nå er det sluppet til massene… ihvertfall til de som er villige til å betale for det. WiMP skal ha en ekstra hundrelapp i måneden for å gi deg tilgang, men du kan prøve det i 24 timer hvis du ønsker å teste om du faktisk klarer å høre forskjell først.

Hva er Lossless?

Lossless betyr at lydbølgene er gjenngitt uten komprimering eller reduksjoner for å lage filene mindre. Det er nøyaktig den samme lydkvaliteten som du finner på CD-er.

Når du spiller av musikk på iOS og Android enheter vil du se at det FLAC eller ALAC filer du lytter til ved at det lyser «HiFi» i avspilleren hvis du har vært inne i innstillingene og valgt å bruke HiFi. Husk at allerede nedlastet offline-innhold må lastes ned på nytt for å få den nye kvaliteten og at det tar mye større plass. På vår testenhet gikk vi fra litt under 1GB med offline-innhold til nærmere 10GB da vi oppdaterte hele offline-biblioteket.

På Sonos og Bluesound utstyr vil du alltid få høyeste kvalitet du abonnerer på.

Hva slags utstyr kan du bruke det på?

WiMP HiFi er foreløpig ikke tilgjengelig i Adobe Air klienten på PC og Mac, så du er begrenset til å bruke tjenesten på Android, iOS (og Airplay), Sonos og Bluesound. Over bluetooth er det ikke noe vits i å bruke WiMP HiFi med mindre både mottaker og telefon/nettbrett støtter Apt-X.

Vi har testet litt WiMP HiFi og mener å kunne høre en bedre fylde i musikken med HiFi sammenlignet med vanlig «Høy kvalitet». Vi må dog bruke skikkelig utstyr for å høre forskjellen, vi testet forskjellige headset i forskjellige prisklasser på en Sony Xperia Z Ultra og klarte kun å differensiere lyden med AKG K551 referanse hodetelefoner, de dyreste og største vi hadde tilgjengelig.

Best utnyttelse av WiMP HiFi får du nok med en iOS enhet og digital overføring via en DAC.

Legg igjen en kommentar

blog.aidol.asia youngteens.net a-coon.com