BankID uten Java til neste år

BankID NOrge lover at BankID 2.0 vil komme i god tid før Java fjernes fra den populære nettleseren Chrome. Mens vi venter kan vi bruke mobil-apps.

Prosjektorganisasjonen for BankID 2.0 har kommet på plass i løpet av sommeren, og den nye løsningen utvikles nå av Knowit og Nets. De har ansvaret for henholdsvis brukeropplevelse og infrastruktur. BankID 2.0 vil gjøre livet lettere for alle brukere som ønsker å betale sine regninger i nettbanken, og det vil også forenkle netthandelen.

– Den nye løsningen kjører i nettleseren, og det er ingenting å laste ned for kunden, hverken Java eller egne apper, sier prosjektleder Thorbjørn Sundbøe.

Knowit utvikler frontend

Knowit utvikler frontend-delen av BankID 2.0 i HTML, CSS og JavaScript.

– Da Java ble valgt var ikke webteknologien moden nok. Det er den nå, og vi kan derfor lage BankID 2.0 som en responsiv webbasert løsning som fungerer på tvers av operativsystemer, mobiler, nettbrett, PC-er og nettlesere, forteller teamleder Kjetil Rohde Jakobsen i Knowit.

Google har gått ut og informert sine brukere om at de ikke lenger vil støtte Java i sin populære nettleser Google Chrome ved utgangen av 2014. Den nye BankID-løsningen vil bli lansert i god tid før det skjer.

– BankID 2.0 vil komme i god tid før Java-støtten fjernes endelig fra Chrome, sier Frode Nilsen, drifts- og utviklingssjef i BankID Norge.

BankID tilbyr også apper for iOS og Android, og de gjør at BankID i dag kan benyttes på smarttelefoner og nettbrett som allerede i utgangspunktet kommer uten Java-støtte.

– Appene er gode å ha i en overgangsfase for alle brukerne av brett og smarttelefon. Appene vil leve så lenge det er behov for dem, sier Nils Inge Brurberg, produktsjef i BankID Norge.

Legg igjen en kommentar