Lagring fra sky til sky

Ny skylagringstjeneste fra F-Secure gir også en sikker portal til andre skytjenester.

Den nye nettskybaserte lagringstjenesten Younited fra F-Secure gir sikker tilgang til digitalt innhold fra smarttelefoner, nettbrett, datamaskiner og andre nettjenester som Facebook, Flickr og Dropbox.

– Mange har i tillegg til lokal lagring på PC, smarttelefon og nettbrett digitale filer spredd på ulike nettskytjenester. Det viser seg imidlertid at folk ønsker aksess til alle sine filer via én privat og sikker løsning. Vår nye satsning Younited er et svar på dette behovet. Dette er en nettskybasert kryptert lagringstjeneste som samtidig fungerer som en portal til andre skylagringstjenester som f. eks Facebook, YouTube, Flickr, Dropbox, Apple iCloud, Google My Drive og Microsoft SkyDrive, sier Tom Sjølie, Channel Manager, F-Secure Norge.

– Man er med denne løsningen alltid trygg da alt innhold er beskyttet med vår antivirusløsning. Tjenesten kommer både som en forbrukerløsning og integreres i F-Secures forretningsprodukter, legger Sjølie til.

Gode på personvern

Younited opererer under finsk lovgivning og dataene skannes med F-Secures antivirusløsning. Dataene er også krypterte mellom server og klient, slik ingen andre kan få tilgang til filene som legges i F-Secure skylagringstjeneste. Man kan dermed både være trygg på at personvernet er ivaretatt og at det digitale innholdet ikke inneholder skadelig kode.

Innholdt spredd over skytjenester

En internasjonal studie gjennomført av F-Secure viser at forbrukere ønsker tilgang til alle sine bilder, videoer eller andre filer uansett lagringsstred og det fra én trygg leverandør. Seks av ti (59 prosent) av respondentene sier det er en god idé å ha tilgang til alle data, uavhengig av hvor man er eller hvor dataene er lagret. På spørsmålet om hvilke nettskytjenester som er de viktigste å inkludere, rangerer respondentene disse slik: Facebook, YouTube, Google Drive, Dropbox, SkyDrive, og iCloud, fulgt av Picasa, LinkedIn og Instagram.

Legg igjen en kommentar