Nordmenn kaster seg over iOS7

Tall fra annonsenettverket Widespace viser at nordmenn omfavner det nye operativsystemet til iPhone.

Kun to dager etter at Apple gjorde oppdateringen tilgjengelig hadde hele 53 prosent av iPhone-eierne i vårt langstrakte land oppdatert telefonen sin. Noe som er langt mer enn våre venner i både Sverige og Danmark.

Widespace sine tall er basert på mobiltrafikken til selskapets applikasjoner og nettsider i landene selskapet er representert (Norge, Nederland, Finland, Tyskland, Storbritannia, Frankrike, Sverige og Danmark). Norge med sine 53 prosent er det eneste landet hvor mer enn 50 prosent oppdaterte til det nye operativsystemet etter kun fire dager. Tilsvarende tall for Sverige og Danmark er på henholdsvis 39 og 35 prosent.

Ungdommen først

Steffen Svartberg, daglig leder for Widespace i Norge, sier at brukere i aldersgruppen mellom 10 og 19 år var først ute med å oppdatere telefonene sine. Brukere over 50 er derimot mest skeptiske.

– Nesten 60 prosent av de som umiddelbart oppdaterte telefonene sine var menn. Såkalte ”early adopters” ble oftere sett på nettsteder og applikasjoner som handlet om teknologi, sport og underholdning, sier han.

Raskest i Norge også etter 11 dager

Tallene fra Widespace viser at 66 prosent av norske iPhone-eiere hadde oppdatert telefonen sin etter 11 dager. På andreplass kommer Nederland med 63 prosent.

– Av en eller annen grunn er dansker og svensker sist ut. Kun 49 prosent har oppdatert telefonen sin i Danmark etter 11 dager, mens tilsvarende tall for Sverige er 51 prosent, sier Steffen Svartberg.

Legg igjen en kommentar

blog.aidol.asia youngteens.net a-coon.com