Nokia lanserer nettbrett

På Nokia World har Nokia lansert deres aller første Windows-nettbrett – Lumia 2520.

Nokias første Windows-nettbretthar en 10.1-tommers HD-skjerm som er laget for å tilby den beste lesbarheten du kan få på et nettbrett, innendørs og utendørs. Nettbrettet bygger på Nokias lange historikk innen mobil, og kombinerer 4G LTE og Wi-Fi tilgang, et 6,7MP kamera, og Zeiss-optikk slik at du kan ta gode bilder, selv i dårlige lysforhold.

Nokia er først ute med å tilby Zeiss-optikk på et nettbrett. Lumia 2520 kjører på Windows RT 8.1 for en personlig brukeropplevelse som er lett å navigere, og som har flere fargevalg og rask oppladingsevne – opptil 80 % fulladet batteri på én time.

Nokia Lumia 2520 kommer med unik programvare, eksklusivt for Lumia-familien, for eksempel spillet “Dragon’s Adventure” som er utviklet i samarbeid med DreamWorks Animation. I tillegg inneholder Lumia 2520 Nokia Storyteller, et program utviklet av Nokia som introduserer en ny måte å kuratere og gjenoppleve bilder og videoer på i form av en fortelling på et kart, samt Nokia Video Director, som tilbyr muligheten til å redigere og lage enda flere kreative filmer med Lumia 2520. Med karttjenesten HERE integrert er Nokia Lumia 2520 det eneste nettbrettet med genuint offline kart for en rask og pålitelig kartopplevelse. Nettbrettet kommer dessuten med en eksklusiv versjon av Nokia Musikk og Mix Radio.

Egenutviklet tastatur

Nokia har utviklet et stilig og unikt tilbehør til Lumia 2520 som har flere fordeler: Nokia Power Keyboard. Med opptil fem timer ekstra batteritid og to innebygde USB-porter slipper du å bekymre deg for at batteriet skal gå tomt. Nokia Power Keyboard er et funksjonelt tastatur som fungerer som et cover til Lumia 2520. Microsoft Office og Outlook er en del av programvaren på nettbrettet, slik at du enkelt og effektivt kan jobbe mens du er på farten.

Tilgjengelighet

Nokia Lumia 2520 kommer i blank rød, blank hvit, matt cyan og matt svart. Nettbrettet kommer i salg i løpet av fjerde kvartal i USA, Storbritania og Finland. Når det kommer hit på berget har vi ikke fått opplyst.

En kommentar om “Nokia lanserer nettbrett

  1. Prisen er avgjørende for salget av denne (og Windows RT generelt) tror jeg. Mannen i gata med lite peiling eller interesse kommer til å fortsette med å kjøpe iPad (for det har han iallfall hørt navnet på) eller det betjeningen i butikken skulle finne på å anbefale (og det blir ikke WinRT fordi de kjenner det ikke) MED MINDRE prisen blir interessant.

    I stolt Nokia-tradisjon så koster den sikkert mer enn en iPad…

Legg igjen en kommentar