TEST: LG G2

Vi har lagt LG sin nyeste toppmodell på testbenken. Hva har koreanerene funnet på denne gangen?

Det er umulig å unngå å snakke om det første man legger merke til, alle fysiske taster er flyttet midt på ryggen av telefonen. Er dette noen god ide da?

Ja, det er det faktisk. Det krever noen dager med tilvenning, men på en såpass stor telefon så er det veldig praktisk å ikke måtte strekke fingrene til toppen av telefonen for å slå på skjermen. Vi synes dog at volumknappene er litt for nærme av/på knappen så vi kommer stadig borti volumknappene når vi skal slå av eller på skjermen.

LG har lagt inn en funksjon for å dobbelttappe på skjermen for å slå den på og av. Dette fungerer stort sett greit for å slå den på, men ikke så bra for å slå den av. Dette blir dermed mest en gimmik som ikke blir brukt desverre.

Slik er det også med mye annet av det LG har funnet på på software siden. De har tilpasset Android til det ugjenkjennelige i kjent asiatisk stil med hundrevis av menyvalg og mengder med 3D-effekter og fargebruk. Det gir en enorm tilpasningsmulighet for de som liker det, men de fleste vil nok føle seg litt forvillet i alle mulighetene.

Kan brukes som fjernkontroll

LG har lagt inn to funksjoner vi er blitt svært glade i og som bør nevnes. Når telefonen er koblet opp mot et trådløst nett kan den fungere som en filserver. En kjekk måte å overføre filer på.

LG har også laget en svært god programvare for å bruke mobilen som en universal fjernkontroll. Mobilen har altså Ir sender, og vi satt opp programvaren til å fungere mot en Samsung TV, Sony Blu-ray og Get Box iløpet av et par minutter. Du kan også bruke fjernkontrollen som en widget rett fra låsskjermen. Rett og slett en meget elegant løsning.

Fantastisk skjerm

Men la oss gå tilbake til det fysiske. LG har med G2 laget en telefon med en imponerende skjerm. Den er på 5,2 tommer, men telefonen føles mindre enn de fleste 5-tommerne der ute. Grunnen til det er at LG har klart å flytte skjermen helt ut i kantene. Det føles nesten som du kun holder i en skjerm. Skjermbildet er også krystallklart, skarpt og nærmest popper ut av skjermen. Dette er uten tvil den beste skjermen på markedet idag.

Ellers er telefonen lynrask i alle oppgaver, tiltross for LG sine store tilpasninger av operativsystemet. Eneste på maskinvaresiden vi har å klage på er egentlig at 16GB modellen vi fikk utdelt har litt lite lagringsplass og det er ingen mulighet til å sette inn ett ekstra minnekort.

Kamera har alltid vært svakt på LG telefoner, her har de klinket til med et svært godt 13mpx kamera og god, men kanskje litt vel enkel programvare. Lyden er også blitt kraftig forbedret fra hva vi er vant til fra LG. Lydkvaliteten på hodetelefonutgangen er noe av det beste vi har hørt.

Konklusjon

LG G2 er en toppmodell det står respekt av. LG har lagt masse på bordet som med letthet konkurrerer med telefoner som Samsung Galaxy S4 og Sony Xperia Z1. Den er dog ikke helt uten svakheter, men de kan man lett leve med med tanke på at telefonen er betydelig billigere enn sine konkurrenter.

Vi kan trygt anbefale LG G2 til deg som vil ha en toppmodell men som er kostnadsbevisst. Skal du kjøpe denne, kjøp for all del 32GB utgaven, 16GB utgaven går fort tom for lagringsplass om du tar endel bilder og har mye musikk lagret.

Pluss 🙂

  • Bra kamera
  • Veldig bra skjerm
  • Bra som fjernkontroll

Negativt 🙁

  • Dobbelttapp for av/på skjerm fungerer ikke helt
  • Overdrevent mange valgmuligheter
  • Volum og strømknapp er for nærme hverandre

Legg igjen en kommentar