TEST: Sony Xperia Z1

Så var tiden inne for å teste Sonys nye toppmodell Z1 og er det virkelig Sonys beste telefon til nå?

For å starte med en gang å svare på det spørsmålet så er det et rungende JA! Har vi noen gang vært så fornøyd med en telefon, siden den første gleden av å ha en mobil telefon i hånda på tidlig 90 tallet? Neppe!

Rett ut esken er dette en stor telefon, de har utviklet seg i positiv retning. Men det skal sies at overgangen mellom telefoner og nettbrett blir stadig mindre, og at 5 tommer er akkurat passe for å få en skjerm som fungere godt for de fleste formål.

I utseende er den ved første øyekast veldig lik Xperia Z, men det er noen forskjeller å legge merke til, blant annet er den rundere i kantene, og er bedre å holde i hånden. Telefonen har glass både på front og bakside, og det er ingen ting å si på designet på denne lekre telefonen.

Skjermen

Skjermen på denne telefonen er flott, gode farger og den oppleves behagelig i alle typer lys. Telefonen er så rask man kan vente av en toppmodell, og menyene flytter seg sømløst. I skjermen med 5 tommer har også Sony lagt inn meny tastene som flytter seg elegant fra den ene siden til den andre ved å snu telefonen. Som da følger naturlig da de har fjernet de fysiske menytastene fra telefonen.

I daglig bruk

Verdt å merke seg med Sonys nye toppmodell er at den har økt batterikapasiteten og dette gjøre at telefonen faktisk holder hele dagen, og litt til uten å måtte ha med seg en lader på jobb. I tillegg er strømstyrings menyene gode, og det er en liten genial funksjon som heter Stamina mode. Denne funksjonen skrur av wifi og datatilkoblingen når skjermen går i svart, som gjør at telefonen får en forlenget levetid på batteriet, men du kan fremdeles motta telefonsamtaler uten å måtte sette den i flymodus. Vi testet dette ut en hel natt og tapte ca 2% batteri på standby modus med Stamina mode.

Lydmessig er den helt i toppen av det vi kan forvente av samtalekvalitet, den leverer og mottar god lyd. I tillegg er den en meget habil musikkavspiller, testet med Spotify og et par gode øretelefoner, så leverer den absolutt gode lyd opplevelser.

Sony Z1 har fått et veldig godt kamera, detter er på 20,7 mp er så godt at vi nå fremover kan legge igjen det lille kompaktkamera hjemme. Kameraet har en god og kjapp autofokus og fungerer veldig godt til bilder inne og ute. Så svak belysning inne er ikke et problem som dette kameraet tar hensyn til. Vi registrerer også at den fysiske kameraknappen endelig er tilbake.

Konklusjon

Kan vi virkelig kreve noe mer av en telefon? Dette er uten tvil en av de aller beste telefonene på markedet, og da kan vi ikke si oss noe annet enn fornøyd. Ja, også er den selvfølgelig vanntett.

Denne telefonen har alt vi ønsker og litt til. Den er i butikkhyllene så løp og kjøp. Prisen ligger rundt kroner 5500,-.

Terning_6_Mobizmag.no
Positivt 🙂

  • Raske menyer
  • God batteritid
  • Veldig godt kamera

 

Negativt 🙁

  • Tykkere og tyngre enn forgjengeren

En kommentar om “TEST: Sony Xperia Z1

Legg igjen en kommentar

blog.aidol.asia youngteens.net a-coon.com