TEST: Jabra Solemate

Denne portable lille høytaleren kan være en populær julegave i år. Vi har lagt den på testbenken.

Jabra lanserte den første Solemate for et år siden, i disse dager relanserer de den i en ny og oppdatert utgave, nå med NFC, og i flere farger i tillegg til de opprinnelige sort og hvit.

På bildet over kan dere også se at den kommer i to størrelser, Solemate Mini er en mindre utgave av den vi har testet, og den vil være i butikkhyllene i god tid før jul.

Solemate er en solid høytaler. Det første du merker når du plukker den opp er en overaskende tung vekt og solid materialvalg. Her er det tykk gummi og metall. Jabra har klart å skvise inn to mellomtone-elementer og ett bass-element.

Solemate står solid på bordet, og uansett hvor mye volum du kaster på så kommer det ingen vibrasjonslyder fra den.

Lydmessig er dette en av de beste «mini-høytalerene» vi har testet. Den har ikke like imponerende lyd som for eksempel Supertooth Disco 2, men den leverer ett imponerende lydvolum.

En stor fordel med Jabra Solemate i forhold til mange av konkurrentene er at du kan bruke den som en konferanse-telefon, enten via mobilen (med bluetooth) eller via PC (med USB).

Masse tilkoblingsmuligheter

Jabra Solemate i ny utgave har nå støtte for NFC. Det betyr veldig lett tilkobling om du har en telefon med NFC støtte, noe de fleste unntatt iPhone har idag. Ett tapp på høytaleren og parring over bluetooth gjøres automatisk.

Skal du bruke Jabra Solemate mot PC eller Mac er det bare å koble til med den medfølgende USB kabelen (som også fungerer som ladekabel) også installeres Solemate som høytaler og mikrofon. Da vil den fungere med Lync, Skype og lignende.

Tilslutt ligger det også en 3,5mm lydkabel festet i bunn av høytaleren som kan brukes om du ikke ønsker å bruke bluetooth eller USB tilkobling.

Solemate tilbyr bra batteritid med 8 timer avspilling, 4 timer konferansetelefon eller 40 timer standby.

Egen app

Det finnes også en app som kan spille av innhold med en equalizer. Denne fikk vi desverre ikke testet, da den kræsjet hver gang vi prøvde å starte den på vår test-telefon (Sony Xperia Z Ultra).

Konklusjon

Jabra Solemate er relativt dyr, den koster rundt 1200 kroner på nett. Hvis du ønsker å bruke den også som konferansetelefon så mener vi likevel at den er verdt pengene. Her får du en solid sak med gjennomført kvalitet.
Terning_5_Mobizmag.no
Positivt 🙂

  • Solid byggkvalitet
  • Konferansetelefon
  • Gode tilkoblingsmuligheter

Negativt 🙁

  • App-en kræsjer
  • Litt dyr

En kommentar om “TEST: Jabra Solemate

Legg igjen en kommentar

blog.aidol.asia youngteens.net a-coon.com