Telenor + Firefox = sant

Telenor lanserer nå mobiler basert på operativsystemet Firefox i Serbia.

Mobilen «Alcatel One Touch Fire» ble også lansert i Ungarn i forrige uke, og Montenegro følger fredag.

Telenor presenterte samarbeidet med Mozilla under Mobile World Congress i Barcelona i februar i år. Målsettingen var å tilby Firefox-mobiler til Telenors kunder i Sentral- og Øst-Europa. Telenor Serbia og Telenor i Ungarn og Montenegro innfrir nå løftet om å tilby Firefox-mobiler til alle disse markedene før jul.

– Jeg er veldig glad for at våre kunder i Serbia, Montenegro og Ungarn nå kan glede seg over mobiltelefoner basert på Firefox OS og få en høykvalitets Internett-opplevelse i god tid før jul. Gjennom denne lanseringen tar vi ennå et skritt mot å knytte den neste milliarden kunder til Internett, sier konserndirektør og leder av Telenor Digital, Rolv-Erik Spilling.

Firefox OS er et fullt ut åpent system som frigjør både brukerne og utviklerne fra de begrensningene eksisterende operativsystemer har. Dette skjer gjennom bruken av web som tilgangsplattform til alle tjenester og applikasjoner. Design og konstruksjon med en åpen kilde-løsning gir kontinuerlig og rask tilpasning av systemet gjennom samarbeidet med Mozilla.

– Vi forsøker hele tiden å tilby våre kunder i Serbia den beste brukeropplevelsen og de mest moderne telefonene. Den nye «Alcatel One Touch Fire» vil bidra til at antall brukere av mobilt Internett i Serbia vil øke, sier Ove Fredheim, CEO i Telenor Serbia.

Samtidig med lanseringen i Serbia blir Firefox-mobiler også lansert i Ungarn og Montenegro. Deretter vil det være naturlig å se på de asiatiske markedene.

– Telenor har deltatt aktivt i utviklingen av Firefox OS, og vi ser fram til fortsatt samarbeid med Telenor for å lansere Firefox-mobiler i enda flere markeder, sier Andreas Gal, Vice President Mobile i Mozilla.

Legg igjen en kommentar

blog.aidol.asia youngteens.net a-coon.com