Tar betalt med mobilen

Nå kan surfere fra hele landet kjøpe brus og boller og betale med bankkort via iPhone.

Fordi kundene for lengst har sluttet å gå med kontanter, måtte daglig leder Tommy Olsen finne en enkel løsning for kortbetaling. Etter at Unstad Arctic Surfcamp tok i bruk iZettle kortterminal er gjestene kjempefornøyde.

– I dag brukes vi iZettle til å motta betaling for kurs, leie av utstyr, og betaling av mat og drikke sier Tommy Olsen hos Unstad Arctic Surfcamp.

– Vår erfaring er at dette fungerer meget godt, spesielt nå med den nye kortleseren. Vi er blant de første i nord-norge når det gjelder kortbetaling med mobiltelefoner, sier Olsen.

Norge er pioner på mobilbetaling

– Tall fra Finans Norge og Nets viser at den norske kortbruken økte med hele 10,7 prosent fra juli 2012 til 2013, sier Sverker Ingre, administrerende direktør i iZettle. Det er langt enklere for oss som kunder å forholde oss til betalingskort framfor sedler og mynter. Vi trenger stadig mindre kontanter for å betale for varer og tjenester.

Norske småbedrifter har tatt i bruk mobil betaling forbløffende raskt. Der betalingene tidligere ble gjort via arbeidskrevende fakturaer eller sedler og mynt, har nettbrett og smarttelefon tatt over som fortrukket betalingsmåte.

Slipper dyr månedsleie

Tradisjonelle måter å motta kortbetaling på innebærer som regel månedlig leie. Det er lite lønnsomt dersom man for eksempel bare holder åpent noen få ganger i uken, eller selger mye på markeder og messer. Kortterminalen fra iZettle kobles til brukerens smarttelefon og krever bare et lavt inngangsbeløp, deretter koster bruken bare en liten avgift per transaksjon.

– Dyr leie og høye transaksjonsgebyrer har vært en barriere for små virksomheter som vil ta i bruk bankterminaler, sier administrerende direktør Sverker Ingre i iZettle. Vi har lenge opplevd Norge som et land der folk er uredde for å ta i bruk ny teknologi, derfor har vi valgt å gå inn i det norske markedet på et tidspunkt da smarttelefoner og nettbrett nå er blitt allemannseie.

Legg igjen en kommentar

blog.aidol.asia youngteens.net a-coon.com