Betalings-apper brukes mer

Betalings-apper blir i gjennomsnitt brukt 9,2 ganger pr. måned og er 30 prosent mer populære enn noen annen type apper.

Reisevarianter er de største tidstyvene og brukes i gjennomsnitt 22 minutter pr. gang. Eiere av Android-enheter bruker i snitt 8,6 minutter hver gang de åpner en app, mens de med iOS bruker hele 18,9 minutter. Det viser tall fra Adobe Digital Index.

Den mest populære app-typen på tvers av operativsystemer er finansielle apper, eksempelvis for nettbank og -betaling. Disse brukes 9,2 ganger i måneden, noe som er 30 prosent mer enn media- og underholdnings-apper og 64 prosent mer enn reise-apper. Mest tid bruker vi imidlertid på reise-appene, gjennomsnittlig 22 minutter pr. gang. Vi bruker minst tid på B2B-apper, som i gjennomsnitt lukkes etter 7 minutter.

Dette fremgår av Adobe Digital Index, som har analysert forbrukernes adferd på henholdsvis apper og nettsteder hos over 600 virksomheter.

– Undersøkelsen viser at en app kan være en god investering for mange bransjer. Smarttelefon-apper brukes for eksempel i gjennomsnitt 9,8 ganger pr. måned, noe som er mer enn dobbelt så mye som på mobile hjemmesider. Samtidig kan vi se at iOS-brukere i gjennomsnitt bruker 18,9 minutter hver gang de benytter en app. Snittet for brukere av Android og Windows Mobile er henholdsvis 8,6 og 5,2 minutter, sier Malin Bodolla, nordisk markedssjef for Digital Marketing hos Adobe.

I gjennomsnitt bruker folk 23,9 minutter hver gang de åpner en app på nettbrett, noe som er dobbelt så mye som for smarttelefoner. Vi bruker 3-4 ganger mer tid på apper på nettbrett og smarttelefoner enn på n mobil-hjemmesider. I løpet av en måned bruker folk dermed i gjennomsnitt av 100 minutter mer på apper enn på mobile hjemmesider.

4 kommentarer om “Betalings-apper brukes mer

 1. Jeg vurderer å oppgradere min gamle iZettle kortleser, men den koster 990.

  Derfor har jeg begynt å se etter alternativer til plastkort, og vil gjerne ha tips om hva som faktisk brukes 🙂

 2. Her tenker man nok mest på betalingsapper av typen bank-app, billett-app (tenk #Ruter) og lignende.

  Det finnes vel snart ikke en bank som ikke har sin egen app?

  Når du nevner iZettle så er vel PayPal den første og foreløpig eneste som jeg tenker på som ett reelt alternativ.

 3. OK

  Alle banker som ønsker å eksistere om 5 år må app’e seg.

  Paypal er en bra løsning, jeg lurer på hva Google kan få til med sin Wallet.

  Det viktigste er å ha/lage en løsning som fungerer uavhengig av operativsystem og enhet, og det er her Paypal har en unik(?) mulighet for få til en god løsning.

Legg igjen en kommentar

blog.aidol.asia youngteens.net a-coon.com