TEST: Jabra Solemate Mini

Nylig testet vi Jabra Solemate. Nå tester vi lillebroren som kalles Mini.

Jabr Solemate Mini er, som sin storebror, en solid høytaler. Det første du merker når du plukker den opp er en overaskende tung vekt og solid materialvalg. Her er det tykk gummi og metall. Jabra har klart å skvise inn to mellomtone-elementer og ett bass-element.

Solemate Mini står solid på bordet, men i motsetning til storebror, så begynner høytaleren å vibrere når lydvolumet blir høyt. Siden det ikke er ett dedikert basselement i Mini slik vi så på storebror, så blir det også endel forvridning i lydbildet på høyt volum.

Kan brukes som konferansetelefon

En stor fordel med Jabra Solemate i forhold til mange av konkurrentene er at du kan bruke den som en konferanse-telefon, enten via mobilen (med bluetooth) eller via PC (med USB). Selv om vi opplevde noe lydforvridning på høyt volum, så er lydbildet på Solemate Mini absolutt like bra som storebroren så lenge vi ikke guffer opp volumet svært høyt, og dermed fungerer Mini like bra som konferansetelefon.

Enkel tilkobling med NFC

Jabra Solemate i ny utgave har nå støtte for NFC. Det betyr veldig lett tilkobling om du har en telefon med NFC støtte, noe de fleste unntatt iPhone har idag. Ett tapp på høytaleren og parring over bluetooth gjøres automatisk.

Det ligger også en 3,5mm lydkabel festet i bunn av høytaleren som kan brukes om du ikke ønsker å bruke bluetooth eller USB tilkobling.

Solemate tilbyr bra batteritid med 8 timer avspilling, 4 timer konferansetelefon eller 40 timer standby.

Konklusjon

Jabra Solemate Mini billigere enn sin storebror, den koster rundt 850 kroner på nett. Du får da en minst like god konferansetelefon for mindre penger. Her får du en solid sak med gjennomført kvalitet.

Terning_5_Mobizmag.no
Positivt 🙂

  • Solid byggkvalitet
  • Konferansetelefon
  • NFC for enkel tilkobling

Negativt 🙁

  • Tåler ikke maksimalt volum
  • Litt dyr

Legg igjen en kommentar