Høydepunkter fra årets CES

Consumer Electronics Show kom til ørkenbyen Las Vegas i 1978, og har nå årlig 152.000 besøkende fra 150 land, samt 3.200 utstillere.

Mobiltelefoner i alle mulige former og fasonger hadde selvsagt også sin plass under CES 2014.

En rekke produsenter skulle legge frem sine nyheter og journalister og bransjen generelt stod klar til å gå løs på nyvinningene med nysgjerrighet og kritiske blikk.

En av telefonene som fikk solid med skryt under messen var Sonys nye Xperia Z1 Compact, som av det anerkjente online-magasinet Engadget ble kåret til ”Best mobile” under messen.

Norske Erik Sandsmark fra Sony Mobile, som var til stede under årets CES, var meget fornøyd med mottakelsen selskapets nye telefon fikk.

– Xperia Z1 er kanskje den aller beste mobilen på markedet akkurat nå, men vi har fått tilbakemeldinger som gikk på at noen syns det var litt for stor. Derfor kom vi nå med en ny versjon som er fysisk mindre og mer kompakt, og vi syns både norsk og utenlandsk presse tok imot den på en solid måte, sier Sandsmark.

Han forteller at han drar til CES primært fordi han anser messen å være en ypperlige arena der Sony har muligheten til å møte både kunder og journalister innen en faglig setting som selskapet ser på som både logisk og givende.

– Utbytte for vår del består at vi får holde gode møter med relevante krefter, samt at vi selvsagt lanserer flere nye produkter under messen, sier Sandsmark.

Han tror teknologiske nyvinninger vi har på oss – på engelsk kalt wearables – er blant trendene som kommer til å prege markedet i årene som kommer.

Her har Sony sitt SmartBand, som paret med en mobiltelefon gjør brukeren i stand til å logge så å si alt vedkommende foretar seg.

– Dette venter vi virkelig vil ta av fremover, og i sentrum av det hele kommer mobiltelefonen til å være. Videre vil vi til å se at ulike typer forbrukerelektronikk kommer til å smelte mer og mer sammen, noe som vil gjøre at de ulike sektorene vil bli mer aktuell for hverandre. Man vil for eksempel ikke kunne snakke om mobiltelefoner og TV-er isolert fra hverandre i den grad man gjør nå, da disse to sfærene vil være langt mer integrerte og sammensveiset, sier Sandsmark.

Portabel lyd og større TV-er

– Det er alltid spennende å få med seg hva som blir presentert på CES-messen. Her får vi på mange måter et lite glimt inn i fremtiden, sier innkjøpsdirektør på Lyd & Bilde i Elkjøp, Andreas Westgaard, som har vært på messen en rekke ganger og som også fikk med seg årets utgave.

Fra årets messe trekker han blant annet frem det solide fokuset på portabel lyd, samt på de stadige nyvinningene innen TV-sektoren.

– 4K er uten tvil det neste store innen flatskjermene og vi forventer store ting innen dette segmentet fremover. Vi selger allerede 4K-skjermer i varehusene våre og når en stor aktør som CES setter et såpass solid fokus på dette blir det selvsagt enda mer interessant. Vi følger utviklingen i markedet veldig tett hele tiden, spesielt på tanke på hva vi tror våre kunder vil finne mest interessant, og 4K er i så måte absolutt en av våre prioriteringen fremover, sier Westgaard.

Legg igjen en kommentar

blog.aidol.asia youngteens.net a-coon.com