Høyere fart på Grorudbanen

Nå blir det høyere fart på Grorudbanen

Fra 24 Januar 2014 kan rundt 70.000 daglige reisende med Grorudbanen surfe med høye hastigheter inne i T-banetunnelene mellom Risløkka og Vestli. I samarbeid med Oslo Kommune og Sporveien spleiser Telenor, Tele2 og NetCom på å bygge ut høyhastighets mobilnett inne i tunellene, og i dag slås de første senderne på.

– Dette er starten på et prosjekt som vil komme alle mobilbrukere i Oslo som reiser med t-banen til gode. Alle vil få like god dekning samtidig etter hvert som utbyggingen skrider frem, og når prosjektet er ferdigstilt i løpet av 2015 vil de om lag 250.000 som hver dag reiser med T-banen oppleve fulldekning på hele reisen og superraske surfehastigheter, sier Hanne Løvstad, direktør i Tele2.

– Dette er en viktig milepæl for kollektivreisende på Grorudbanen, og jeg ser frem til vi kan tilby 4G over hele T-banenettet, sier Guri Melby, byråd for miljø- og samferdsel i Oslo.

Europas råeste T-banenett

Utbyggingen er gjennomført som et spleiselag mellom Telenor, NetCom og Tele2, og kunder av alle de tre teleoperatørene vil oppleve at de allerede nå kan surfe med høye hastigheter inne i tunnelene på Grorudbanen.

-Gjennom dette samarbeidet skriver vi i dag et nytt og viktig kapittel i Sporveien og T-banens snart 50 år lange historie som hovedstadens viktigste kollektivtilbud. Dette er ikke bare et nytt og godt tilbud til de reisende, men også et sterkt bidrag til Oslos byutvikling slik T-banen skal være. Dette tilbudet er lenge etterlengtet, og jeg er glad for at vi i dag kan fortelle at arbeidet med å bygge Europas råeste nett på T-bane er kommet godt i gang, sier konsernsjef i Sporveien Cato Hellesjø.

46 kilometer med strålecoax

Utbygging av høyhastighets dekning på T-banenettet i Oslo er en tidkrevende oppgave, fordi jobben må gjøres i løpet av omkring fire nattetimer når T-banen er stengt og det skal strekkes 46 kilometer med strålecoax. Det tar derfor tid å komme i mål med utbyggingen, men dekning på enkeltstrekninger vil åpnes fortløpende etter hvert som Telenor er ferdig med utbyggingen. Grorudbanen er først ute fordi denne var stengt en periode i høst. Telenor fikk derfor tilgang til tunnelene over tid og kunne bygge ut raskere her.

– Det er et godt stykke arbeid som skal gjøres, og selv om store deler av banens spor går over bakken hvor det er god dekning er det nok mange som kjenner seg igjen i frustrasjonen over å gå fra 3G til 2G/Edge underveis på reisen. Slik blir det ikke fremover, og dagen i dag er et stort skritt i retning av at alle våre kunder, enten det er Tele2, One Call, MyCall eller Network Norway, kan få surfet på nett, lest nyheter og sjekke sosiale medier og mail uforstyrret når de tar T-banen, sier teknisk direktør i Tele2s norske virksomheter Geir Løvnes.

Mer attraktivt kollektivtilbud

– Vi er glade for at arbeidet med utbygging av høyhastighets mobilnett nå er i gang, slik at vi fra 2015 kan surfe i hele T-banenettet. En stor fordel med å reise kollektivt er jo at vi kan gjøre andre ting enn å følge med i trafikken. Økt netthastighet gir bedre og mer attraktivt kollektivtilbud, enten du bruker reisetiden til underholdning eller jobb, sier Bernt Reitan Jenssen, administrerende direktør i Ruter.

Legg igjen en kommentar

blog.aidol.asia youngteens.net a-coon.com