TEST: Harman/Kardon CL

Dr. Sidney Harman og Bernard Kardon grunnla firmaet i 1953 og var med på å starte hi-fi-industrien. Dette er deres første hodetelefoner.

Hodetelefoner er blitt mote. Alle skal lage hodetelefoner idag og i siktet 1000-3000 kroner finner du ett vell av merker, modeller og stilarter. Det finnes snart ikke en tenåring på gata uten noen store Beats eller SMS hodetelefoner i skarpe plastfarger.

Harman/Kardon CL er selskapets første forsøk på å lage hodetelefoner hvis man ser bort i fra at moderkonsernet eier blant annet AKG og JBL, og de har valgt en ganske annerledes tilnærming til dette markedet.

Passform

Harman/Kardon CL er bygget i aluminium, skinn og litt plast. Selve hodebøylen kommer i to størrelser man kan velge imellom, «S» og «L». Vi skulle gjerne hatt en størrelse «M», så undertegnede er fortsatt litt usikker på hvilken av de bøylene som passer min hodeform best. Den minste bøylen er litt trang, mens den største blir litt løs og stor.

Selve øreputene er laget av skinn og sitter godt oppå øret. Formen er firkantet og har ett slags tidløst preg over seg.

På ledningen (som er utbyttbar) sitter det en fjernkontroll som kan ta imot samtaler, pause musikken og justere lydvolumet. Dessverre er det også her som på de aller fleste hodetelefoner, at volumkontrollene kun fungerer på Apple-dingser.

Lyd

Som andre kvalitetshodetelefoner må de spilles inn, så lydbildet forandrer seg litt etter en ukes bruk. Lydbildet fremstår som en blanding av amerikansk og europeisk stil med ganske klare og nøytrale mellomtoner samtidig som det er en fyldig og varm bass.

Bluetooth og aktiv støydemping

Skulle du være villig til å gå rundt med større hodetelefoner mot å slippe ledningen eller få aktiv støydemping så har Harman/Kardon også lansert modellene BT og NC. De ser like ut som CL, men er betydelig større.

Konklusjon

Er du ute etter noen litt mer «klassisk» utseende hodetelefoner som ikke er altfor store og med svært god lyd, så er dette ett godt valg. De fremstår ekslusive og tidløse i sitt design og du trenger ikke bli flau for å bruke disse mens du ferdes mellom møter iført dress og stresskoffert. Telefonene fåes for rundt 1300 til 1500 kroner.
Terning_5_Mobizmag.no
Opplevelsen av lyd er som kjent subjektiv, så vi vil uansett anbefale at du går i en butikk og prøvelytter på litt forskjellige hodetelefoner før du velger din modell.

Positivt 🙂

  • Tidløst design
  • Meget god lyd
  • Avtagbar ledning

Negativt 🙁

  • Litt dårlig passform for noen
  • Volumknappene fungerer kun på iOS

Legg igjen en kommentar

blog.aidol.asia youngteens.net a-coon.com