TEST: Sony Xperia Z1 Compact

Stor, mindre, minst. Endelig en telefon som er i en hendig størrelse og har skikkelige spesifikasjoner.

Samsung har gjort det og HTC har gjort det. Begge har det siste året lansert «mini» modeller av sine store flaggskip der de har krympet toppmodellene i vask. Desverre har de også samtidig redusert spesifikasjoner som CPU, minne, megapixler og gigabyte.

Nå har Sony også krympet sitt flaggskip, men i motsetning til konkurrentene så har de beholdt all den herlige innmaten du finner på toppmodellen.

Les vår test av Sony Xperia Z1.

OK, det er to ting de har redusert da, skjermoppløsningen og batteristørrelsen. Heldigvis er begge deler noe du ikke merker i det hele tatt i daglig bruk.

Det er også en annen ting som vi savner her, men som fulgte med på Z1 og Z Ultra, dockingstasjon. Siden telefonen er vanntett så ligger ladeporten bak en vanntett luke. Z1 Compact har ladestasjon-porter som ikke er tildekket, men du må altså kjøpe dockingstasjon som ekstrautstyr.

Programvare og lyd

Sony Xperia Z1 Compact kommer med Android 4.3 og en lovnad om 4.4 oppgradering etterhvert. Sony har som vanlig pyntet på Android med egne menyer og app-er, men det hele er gjort på en minimalistisk og elegant måte.

Du får også her med Sony ClearAudio+ og Sonys dynamiske normalisering som gjør at du får enormt bra lyd ut av telefonen. Dette er ikke slått på som standard, men vi anbefaler det varmt selv om det kanskje går litt utover batteritiden.

Konklusjon

Som sin storebror så er Z1 Compact vanntett, blodtrimmet på alle måter og bygget i ekslusive materialer. Selve byggkvaliteten synes vi faktisk er høynet ett hakk. Z1 hadde litt skarpe kanter ved høytaleren i bunn og luka over SIM-kortet var litt skjev på vårt test-eksemplar. På Z1 Compact har vi ikke funnet en eneste skjønnhetsfeil.

I skrivende stund får du Z1 Compact til kroner 4490,-. En litt stiv pris vil kanskje mange si, men med tanke på at eneste konkurrent i samme størrelse og spesifikasjon er iPhone 5S til over tusenlappen mer, så er dette uten tvil ett svært godt kjøp.

Terning_6_Mobizmag.no
Positivt 🙂

  • Byggkvalitet
  • Blodtrimmet «mini»
  • Veldig godt kamera

 

Negativt 🙁

  • Det følger ikke med dockingstasjon i esken

3 kommentarer om “TEST: Sony Xperia Z1 Compact

  1. «Det følger ikke med dockingstasjon i esken»? Seriøst, hvilke andre telefoner har det?

    Det blir for dumt å trekke for det — som om det ikke påvirker terningkastet…

  2. Hei Cato. Neida, det er ikke så dumt å trekke for det. Hvorfor? Jo, Sony Xperia Z Ultra og Z1 hadde dockingstasjon inkludert i esken.

Legg igjen en kommentar

blog.aidol.asia youngteens.net a-coon.com