TEST: Tiny Audio C3 DAB radio

Om tre år slukkes FM-nettet. Den største utfordringen for radiolyttere kommer til å bli DAB i bil. Vi tester en løsning.

Fra norske TT Micro kommer merket Tiny Audio. C3 er deres nyeste DAB adapter for bil. I esken finner du DAB-radioen, en antenne til å festes i ruta, billader med to USB-uttak, AUX-kabel og ett stykk dashboard-feste med lim.

Vi brukte ca. 45 minutter på å montere DAB-radioen i bilen slik at minimalt med ledninger syntes. Det involverte blant annet demontering av hanskerom og A-stolpe.

Tiny Audio C3 har ett veldig enkelt grensesnitt med få knapper og få valg. Her får du det du trenger, ikke mer. Likevel har de lagt inn en artig sak som vi satt pris på, muligheten til å endre farge på teksten i displayet. Ved å velge samme farge som resten av instrumentpanelet i din bil har, så føles adapteret litt mindre som ett fremmedelement.

FM eller AUX

Når så radioen er montert så har du to muligheter for overføring av lyd til bilens stereoanlegg. AUX-kabel gir best lyd, men mest kabel synlig i bilen. Samtidig har ikke alle av dagens biler radio med AUX-inngang. Vår «testbil» har for eksempel det ikke. Bilen har type «integrert radio» kun med tilkobling via bluetooth og USB, og det kunne vi ikke bruke.

Problemet med FM overføring idag er at FM-båndet er omtrent sprengt. Dette problemet vil bli mindre og mindre i årene som kommer selvfølgelig.

Tiny Audio C3 kan automatisk skanne etter en ledig FM-frekvens, men vi opplevde ingen suksess med det. Vi fikk tips fra TT Micro om å sette frekvensen manuelt til 88,1Mhz. Det gjorde susen.

En annen ulempe med FM er at det blir litt støy og lydkvaliteten blir litt dårligere enn tradisjonell FM-radio.

Bluetooth for mobil

En stor fordel med Tiny Audio C3 er at den har bluetooth-støtte slik at du kan bruke den som handsfree for mobiltelefonen din. Det fungerer svært bra, og du kan også overføre musikk trådløst fra mobilen til bilens stereoanlegg. Dermed kan du for eksempel spille av Spotify eller WiMP fra mobilen din direkte på bilens stereoanlegg.

DAB dekning

Så lenge vi beveget oss innenfor Oslo så opplevde vi god dekning, men bare ti minutter utenfor fylkesgrensene opplevde vi hakking og tidvis mistet signal. Ved Vinterbro rett utenfor Oslo for eksempel, opplevde vi at Tiny Audio C3 mistet all dekning og bare viste «søker» i displayet.

Dette er selvfølgelig ikke radioens feil, men det faktum at DAB ikke er fullstendig utbygd ennå, samt at DAB krever bedre forhold (båndbredde om du vil) enn det gode gamle FM-båndet.

Konklusjon

Dette er absolutt en av de bedre DAB løsningene vi har sett for ettermontering i bil. Vi kunne ønsket oss flere valg for feste av radioen og vi kunne ønsket oss at vi slapp å demontere halve dashboardet for å få montert opp antennen. Veiledende pris er kroner 1295,-.
Terning_5_Mobizmag.no
Positivt 🙂
– Enkelt grensesnitt
– God bluetooth støtte
– Mulighet til å endre farge på display

Negativt 🙁
– Vanskelig å finne en flat nok flate til feste adapteret
– Behov for ekstern antenne medfører kronglete montering

En kommentar om “TEST: Tiny Audio C3 DAB radio

  1. Har nettopp kjøpt og installert TINY C3 i Skoda Superb 2004 med integrert navi. Har ikke aux, men enheten fungerer vakkert sammen med TINY C3 over FM. Overhode ingen støy og krystallklar lyd sammenliknet med gamle FM-signaler (bruker frekvens 106.5 på FM-båndet i Oslo). Kun omlag 5cm synlige ledninger på siden av midtkonsollen. Fin og tydelig handsfree over bilens høyttalere gjør dette til en særdeles nyttig dings. Dersom alle DAB-kanalene ikke er nok, spiller den klar og fin lyd fra telefonens musikksamling.
    Superfornøyd.

Legg igjen en kommentar