TEST: Pebble Steel

Vi i redaksjonen har generelt vært ganske skeptisk til denne trenden med «smarte klokker», likevel falt undertegnede for fristelsen og bestilte en Pebble Steel.

Hvorfor har vi vært skeptiske? Fordi det som regel er en klokke som må lades opp hver dag, er enorm på armen og som ikke er spesielt pen.

Kickstarter-selskapet Pebble har hatt en litt annerledes ide. Deres ide er en klokke som bare er «litt smart», har e-papir skjerm og som har en «normal» størrelse.

Så lanserte de Pebble Steel modellen på CES messen i Las Vegas i januar. Da var undertegnede solgt og den 5. februar forhåndsbestilte jeg klokka. Pebble sa først at klokken ville bli sendt i siste halvdel av februar, men de hadde nok ikke forutsett den enorme pågangen, for først to måneder sendere, den 4. april, ankom klokken mitt kontor.

Utseende og bruk

Jeg må nok innrømme at selv om klokka absolutt er pen og fin, så var det litt skuffelse å pakke den opp og se den på ordentlig i forhold til de glossy reklamebildene. Ikke misforstå, til prisen synes jeg klokka er kjempefin, men jeg kunne godt tenkt meg ett enda mer forfinet sluttprodukt.

Det følger med både stål- og lærreim i esken og jeg er noe overrasket over at jeg likte lærreima best. Den er i virkelig god kvalitet og sitter kjempegodt på armen.

Klokka kommuniserer med mobiltelefonen over bluetooth, den er enkel å sette opp og Pebble app’en på mobiltelefonen er enkel å bruke. Dessverre er (ihvertfall Android versjoen) den ganske treg, så det blir litt tålmodighetsprøve til tider.

Dette er ett litt nerdete produkt, det er det ingen tvil om når du ser utvalget av klokkegrensesnitt og app’er. Pebble er også preget av at kommunikasjonen med mobiltelefonen er litt ustabil til tider. Vi har flere ganger opplevd å måtte restarte telefonen for at klokka skal komme seg ut på internett for å synkronisere værdata, RSS-feeds og lignende.

Men når den fungerer og du får alle mulige varslinger på klokka så er en fryd å bruke. Nytteverdien vil sikkert øke etterhvert som flere kommersielle og gode app’er kommer på banen.

Pebble Steel har kun plass til åtte app’er installert av gangen på klokka. Det er litt lite, men samtidig har de laget en snedig «locker» funksjon på mobil-app’en hvor du kan mellomlagre dine favoritt app’er og raskt laste dem ut på klokka igjen etter behov.

Batteritid

På en gjennomsnittlig dag bruker jeg opp 20-30 prosent av batteriet, så jeg vil si at man må lade hver 3-4 dag for å slippe å gå tom for strøm. Du vil spare endel strøm på å slå av bakgrunnsbelysnigen helt, men da blir det litt vanskelig å se hva som står på klokka i dunkel belysning.

Stål og lær

Pebble klokka kommer med lærreim og stålreim. Lærreimen er på når du åpner opp esken, også kan du sette på og justere stålreimen hvis du ønsker det. Pebble anbefaler at du går til en urmaker for å skifte reim da du trenger litt spesialverktøy for å ta av og justere stålreimen.

Konklusjon

Vi har fortsatt problemer med å se den store nytteverdien ved en smartklokke, men likevel er det en hvis sjarm over Pebble Steel. Vi har ingen problemer med å anbefale den til folk som liker å leke med teknologi, men du må nok være litt over snittet teknologi-interessert for å velge en Pebble fremfor for eksempel en Polar-klokke eller andre spesial-klokker tilpasset ditt behov.
Terning_4_Mobizmag.no
Vi har lite sammenligningsgrunnlag, men prøver likevel å trille terningen.

Positivt 🙂

 • Lav pris
 • Pent utseende
 • Mye apps tilgjengelig

Negativt 🙁

 • Ustabil forbindelse
 • Plass til få apper på telefonen
 • Lite nytteverdi (foreløpig)

5 kommentarer om “TEST: Pebble Steel

 1. «Lite nytteverdi»? Et klassisk tilfelle av #gautefail…?

  For meg var det naturlig å omskrive Chandler i Friends:
  «Don’t think of it as a watch. Think of it as the thing that’s been missing from your wrist.»

  I tillegg et par kommentarer:
  – Ustabil forbindelse har jeg ikke kjennskap til. Min (Kickstarter) Pebble fungerer supert mot S4. Kanskje et problem med bluetooth på telefonen din?

  – Det er jo plass til mange apper på telefonen. Det er plass til færre på klokka… 😛

 2. Du kan nok ha rett Moskus. Byttet til en annen telefon, og har bare hatt kommunikasjonsproblemer en gang de siste to dagene.

Legg igjen en kommentar

blog.aidol.asia youngteens.net a-coon.com