TEST: Nokia Lumia 1320

Vi har testet Nokia sin nye «business-på-sparebluss» telefon med Windows Phone 8.1 Dev Preview. Er dette nøkkelen til suksess?

Da vi fikk inn denne telefonen til test fant vi ut av det ville være litt trist å teste den med et operativsystem som hvert øyeblikk blir oppgradert.

Så det første vi gjorde da vi tok telefonen ut av esken, var å oppgradere den til Windows Phone 8.1 Dev Preview. Dette er en så godt som ferdig versjon av Windows Phone 8.1.

Vi får vel si litt om telefonen før vi ser på operativsystemet. Dette er en seks tommers telefon med 720p skjermoppløsning. For å si det først som sist, på så store skjermer som seks tommer, så merker du godt forskjellen mellom 1080p skjerm og 720p.

Telefonen kommer desverre ikke med Nokia’s etterhvert berømte, gode kameraer, her må du nøye deg med ett kamera med kun fem megapiksler. Dog er det antagelig det beste «lavkost» kameraet vi har testet.

Det er også kun en dual-core 1,7Ghz prosessor, 1GB minne og 8GB lagring. Du får til gjengjeld plass for MicroSD lagringskort, og Windows Phone 8.1 har mye bedre støtte for minnekort enn det for eksempel Android har.

Vi har testet telefonen med grafikktunge spill som for eksempel Asphalt 8, og selv om spesifikasjonene på papiret ser litt slappe ut, så sparker denne telefonen godt fra seg. Vi har ikke opplevd noe hakking eller merkbar dårlig ytelse av noe slag.

Nokia er fortsatt kongen

Det er mange meninger om Nokia sitt fall og valg av plattform, men det er ingen tvil om at Nokia er fantastisk gode til å lage telefoner. Nokia Lumia 1320 ligger perfekt i hånda. Den er så behagelig i kantene og godt vektet at den føles i praktisk bruk ikke noe større enn for eksempel Samsung Galaxy Note serien.

Nokia sine egen programvare-produkter, Nokia HERE, Radio Mix, og så videre er også svært gode. De er faktisk så gode at vi har vanskeligheter med å anbefale noen andre produsenter av Windows Phone. Nokia HERE er alene ett uslåelig salgsargument om kriteriet er at du skal ha en telefon med Windows Phone på.

Action Center (Handlingssenter)

Noe vi har klaget på i mer eller mindre samtlige tester vi har gjort av Windows Phone telefoner, er manglende kontroll på varslinger. Dette har endelig Microsoft tatt til seg og bygget Handlingssenteret. I praksis er dette en blåkopi av hva Android har hatt i alle år, men hvorfor endre på noe som andre har fått til å virke?

Vi er ihvertfall veldig fornøyd med dette, og mener at dette er den absolutt største og beste forbedringen Microsoft har lagt inn i Windows Phone hittil. Her er en video av hvordan det fungerer.

Andre nyheter i Windows Phone 8.1

Det er også endel andre mer eller mindre store nyheter i Windows Phone 8.1, som for eksempel at du nå kan bytte ut Bing som søkemotor med Google, bedre støtte for YouTube avspilling, bakgrunnsbilde på startmenyen (integrert i fliser som støtter det), differensiert volumkontroll, lettere WiFi tilkobling og swype-støtte for tastaturet.

Konklusjon

Du får denne telefonen nå til litt over to tusen kroner. Hvis du ønsker deg en telefon med stor skjerm og Windows Phone, men ikke har altfor mye penger å brenne, er dette uten tvil det beste kjøpet du kan gjøre idag. Det litt svake kameraet og den lavoppløste skjermen gjør oss likevel tvilende på om dette er noe kresne nordmenn vil ha.

Windows Phone 8.1 hadde fortjent ett mer prangende versjonsnummer, vi føler at dette er den største oppgraderingen plattformen har sett. Det er ikke veldig vanskelig å registrere seg for å få oppgradert din telefon til Dev Preview, så hvis du kjøper telefonen før Nokia ruller ut den offisielle oppgraderingen vil vi varmt anbefale å ta deg bryet med å oppgradere selv.

Terning_5_Mobizmag.noPositivt 🙂

  • Nokia HERE programvaren blir bare bedre og bedre.
  • Bra ytelse til tross for lave spesifikasjoner
  • Windows Phone 8.1 er bare å glede seg til

Negativt 🙂

  • Litt lav oppløsning på skjermen
  • Lite internminne
  • Svakt kamera

3 kommentarer om “TEST: Nokia Lumia 1320

Legg igjen en kommentar

blog.aidol.asia youngteens.net a-coon.com