TEST: Nokia Lumia 1520

Nokia har laget den ultimate businesstelefonen, men passer den i lommen?

Nei, den passer ikke helt i bukselommene, men det skal du ikke bry deg så mye om. Denne telefonen er nemlig så bra at du kan leve med at den stikker litt ut av de trangeste olabuksene dine.

Mens vi er inne på lommer, vi opplevde at Lumia 1520 sklir helt fint ned i dressbukser og jakkelommer.

Med Nokia Lumia 1520 så er Nokia den første mobilprodusenten første som har laget en så stor telefon med et skikkelig bra kamera. Her får du 20 megapixler med Pureview-ekstravaganza slik bare finnene får det til. Kameraet stikker riktig nok litt ut på baksiden, men bildene kameraet tar er rett og slett suverene.

WP81_skjermbildeDen høyoppløste 1080p skjermen er sylskarp og endelig får Windows Phone 8 sine fliser nok skjermplass å boltre seg på. Her kan du ha opptil seks fliser i bredden, og de aller fleste vil få inn alt de vil ha på en skjermlengde slik at du slipper å skrolle opp og ned for å lete etter det du var ute etter.

Desverre utnytter ikke Windows Phone operativsystemet plattformen den enorme skjermstørrelsen og oppløsningen like bra ellers i operativsystemet, men uansett elsker vi den store skjermplassen.

Dobbelt så dyr som tvillingbroren

Nokia Lumia 1520 er ganske nøyaktig dobbelt så dyr som sin litt mer stusselig utstyrte lillebror, Nokia Lumia 1320. Hva får du så for pengene? Jo, du får en telefon med bedre skjerm og større skjermoppløsning og det merkes veldig godt.

Du får også fire ganger så mange mikrofoner, ja Lumia 1520 har ikke mindre enn fire mikrofoner for å sikre en optimal samtale. Dobbelt så mye RAM, fire ganger så mye lagringsminne og fire ganger så mange megapixler.

Når du i tillegg får et mye mer gjennomført design og svært god batteritid så vil vi si at om Lumia 1320 var en «business-på-sparebluss» telefon, så er dette bortimot den ultimate businesstelefonen.

Siden vi først sammenligner disse to seks-tommers telefonene fra Nokia så er det også verdt å nevne at mens 1320 var rund i kantene så har 1520 fått Nokia sitt karakteristiske kantete design. Dette ser utvilsomt mer stilig ut og gir telefonen ett særegent preg, men vi må innrømme at 1320 ligger betydelig bedre i hånden med sitt avrundede design.

Windows Phone

Vi kommer ikke unna operativsystemet. Nokia er jo nærmest de eneste som satser på Microsoft sin plattform, nå er de som kjent i tillegg kjøpt opp av gjengen fra Redmond.

Windows Phone er et mye omdiskutert operativsystem med ett grensesnitt helt ulikt de andre mobil-operativsystemene. Det er litt elsk eller hat dette med flisene på startsiden, og Microsoft har aldri fått til multitasking og varslinger skikkelig. Mye av dette er heldigvis rettet i Windows Phone 8.1 som Microsoft nylig røpet at blir tilgjengelig 24. juni.

Vi har testet å legge inn Developers Preview versjonen både på Nokia Lumia 1320 og 1520, og det lover svært godt!

Konklusjon

Vi har kanskje ikke helt klart å skjule vår begeistring for denne telefonen, så det er vel ikke så mye mer å si; dette er den letteste sekseren vi har kastet hittil i år.

Hvis du liker Microsoft sin plattform så er dette den beste telefonen med fliser på. Prisen ligger på rundt kroner 4500, og telefonen kommer i flere farger; sort, hvit, rød og gul.
Terning_6_Mobizmag.no
Vi er ikke i tvil, gult er kult!

Positivt 🙂

  • Meget bra kamera
  • Veldig god skjerm
  • Fantastisk talekvalitet

Negativt 🙁

  • Utnytter ikke skjermstørrelsen optimalt
  • De fysiske knappene er litt for lette å trykke på

4 kommentarer om “TEST: Nokia Lumia 1520

  1. Godt å se gode tester på 1520. Har hatt min halvannen måned, overgangen fra 900 til 920 til 1020 og nå 1520 …. – 1520 er utvilsomt den råeste mobilen! Fabelaktig!

Legg igjen en kommentar

blog.aidol.asia youngteens.net a-coon.com