TEST: Acer C720 (chromebook)

Chromebooks har kommet til Norge. Vi har testet en av de aller billigste du kan få tak i.

Acer C720 er deres andre generasjon Chromebook. Den kommer med Intel Celeron prosessor på 1,4GHz, 16GB SSD lagring og 2GB RAM. Det finnes en modell med 4GB RAM også, men den vi har testet har altså kun 2GB.

Av porter og sånt så er maskinen bra utstyrt:

Acer C720 fra siden

Maskinen får du tak i til godt under 2500 kroner, så selvfølgelig får du her en maskin i billig svart og grå plast, men du skal ikke skue hunden på hårene av den grunn. Den er svært godt skrudd sammen og tastaturet er meget behagelig å skrive på. Dog lager det litt mye lyd kanskje.

Skjermen er av typen matt og har ikke den aller beste sortfargen, men er absolutt godkjent med sin 720p skjermoppløsning.

Som vi nevnte så kom vår maskin kun med 2GB minne. Dette er dog ikke noe vi har merket som noe negativt. Vi har i praksis aldri opplevd å måtte vente på prosessering av noe som helst, og maskinen håndterer fint mange åpne faner samtidig.

Avspilling av Netflix, YouTube, NRK TV og lignende går også helt fritt for hakking. Med vanlig HDMI utgang og Chromecast-støtte er det lett som en plett å overføre bildet til TV’en din.

16GB lagringsplass er fryktelig lite, men du kan utvide med SD-kort. Dessuten er jo dette en maskin beregnet på å at alt skal leve i skyen. Du får derfor med gratis 100GB skylagring i to år hos Google Disk.

Batteritiden er intet annet enn imponerende. Hvis du ikke driver med altfor mye multimedia får du lett en hel arbeidsdag ut av denne maskinen. Acer oppgir batteritiden til 8,5 timer og vi kan nok bekrefte at det stemmer med relativt enkel bruk.

Chrome OS – lev i skyen

En forutsetning for denne maskinen er at du trives med å eksistere i skyen. Chrome OS fra Google er i praksis en nettleser. Du må ha en Google konto for å komme igang, men du må ikke bruke alle Google sine tjenester for det.

Selve operativsystemet er veldig minimalistisk, men pent, enkelt og effektivt. Vi har overraskende sjelden savnet å ha «tykke applikasjoner». De fleste app’ene i Chrome butikken er også gratis, men noen, som for eksempel Spotify, krever ett abonnement.

Konklusjon

For veldig mange vil Chromebook være nok for omtrent alle oppgaver du utfører på en typisk privat PC. For business-brukere så er antagelig ikke dette plattformen å satse på ennå. For studenter så mener vi dette bør være ett varp til bare rett over to tusen kroner!
Terning_5_Mobizmag.no
Positivt 🙂

  • Billig
  • Godt tastatur
  • Imponerende batteritid

Negativt 🙁

  • Veldig plastikk-følelse
  • Nesten ingen lokal lagring
  • Lite egnet for «business»

4 kommentarer om “TEST: Acer C720 (chromebook)

  1. «Hvis du ikke driver med altfor mye multimedia får du lett en hel arbeidsdag ut av denne maskinen.»
    … hvis du da faktisk er i stand til å gjøre noe fornuftig på en Chromebook. 😉

  2. Moskus, det kommer vel ann på jobben din det. For oss som jobber aller mest med web så fungerer Chromebook faktisk veldig bra 🙂

Legg igjen en kommentar

blog.aidol.asia youngteens.net a-coon.com