DAGENS APP: Myggrapporten

Ønsker du å beholde ditt eget blod i sommer bør du laste ned appen ”Myggrapporten”. Den gir deg nemlig oversikt over landets verste ”mygghøl”.

Nå har mange startet sommerferien, og med sommerferie kommer det også mygg. Denne appen gir deg mulighet til å rapportere inn om det er mye mygg der du befinner seg, og dermed advare andre.

Fredie Helgesen, daglig leder i Noragent som er landets ledende produsent av myggmidler, sier at like sikkert som sommeren er her er myggen her.

– Som landets ledende myggspesialist var det vår plikt å utvikle et verktøy som gjør det enkelt for folk å styre unna de plagsomme blodsugerne. Du rapporterer selv inn myggtettheten der du er i form av ”ikke verst”, ”levelig”, ”sjukt mye”, ”irriterende” og ”mygghøl”. Altså en app som er basert på brukernes egne erfaringer, sier han.

Styr unna ”mygghøl”

Har du frivillig eller ufrivillig havnet i et mygghøl kan du med enkle tastetrykk sørge for at andre slipper å havne på samme sted som deg. Du kan til og med dele det på Facebook.

– Har du planlagt å reise et sted kan du først sjekke om det er mye mygg i området. Du kan også sjekke hvordan det er akkurat der du er deg da appen automatisk vet hvor du befinner deg. Et perfekt verktøy for å unngå mygghøl eller sikre at du har med deg nok myggmidler hvis du på død og liv må oppsøke de plagsomme blodsugerne, sier Fredie Helgesen.

Dersom du skulle bli invadert av en gjeng blodsugere, har appen også en oversikt over forskjellige myggmidler og informasjon om nærmeste utsalgssted av myggmidler .

Norsk malariamygg

Det finnes en rekke ulike stikkmyggarter i Norge. Den vanligste og mest plagsomme arten er skogsmyggen. En påtrengende og svermende liten rakkar som plager deg fra april til slutten av juli. En annen plageånd er oversvømmingsmyggen. Eggene legges i jorden og kan ligge der i flere år mens de venter på neste oversvømming. Når vannet endelig kommer klekkes alle samtidig og plager vettet av deg.

– Du kan også bli stukket på vinteren da det finnes mygg som overvintrer innendørs. En av typene er faktisk en malariamygg. Heldigvis er den ikke farligere enn at den stikker. Vi oppfordrer alle til å laste ned appen og rapportere inn myggtettheten, slik at alle hjelper alle med å unngå landets verste ”mygghøl”, avslutter Fredie Helgesen.

Last ned

iTunes App Store
Google Play

Legg igjen en kommentar

blog.aidol.asia youngteens.net a-coon.com