TEST: Google Chromecast

Chromecast er en strømmeenhet på størrelse med en USB-minnebrikke. Du plugger den i HDMI-inngangen på TV-en, og setter den opp med en enkel mobilapp.

Når du har satt den opp kan du sende multimediainnhold fra din PC, nettbrett eller mobiltelefon trådløst til TV’en din.

Chromecast vs Apple TV

Det er naturlig å sammenligne disse to, selv om de er relativt forskjellige produkter. Mens Apple TV kommer med en fjernkontroll og kan leve sitt eget liv med egne apper, så er Chromecast i bunn og grunn bare en enkel mottaker av informasjon om hva det skal strømme, fra hva. Chromecast har ingen funksjon uten at du kommuniserer med den fra en mobil, nettbrett eller PC.

Hvis vi kun ser på Airplay funksjonalieten til Apple TV, så er det omtrent samme greia i praksis. Mens Apple TV kun kan strømme fra Apple dingser, så kan Chromecast i prinsippet strømme fra hva som helst, men i skrivende stund fungerer det kun fra enkelte apper på iOS og Android, samt fra datamaskin med Chrome nettleser.

Brukervennlighet

Man skulle tro at brukervennligheten ble litt begrenset på en dings uten grensesnitt og uten fjernkontroll, men jeg synes det fungerer veldig bra. Du slipper å ha en liten fjernkontroll å rote bort, og chromecast er veldig godt integrert i de (foreløpig) få appene som er tilgjengelig med Chromecast støtte.

Vi må innrømme at Vi ikke savner de innebygde app’ene til Apple TV, men vi synes Airplay (foreløpig) fungerer bedre enn Chromecast fordi det er bedre integrert i Apple-dingsene.

Nå har Google akkurat sluppet Cast SDK’et til Chromecast, så vi vil nok ganske raskt vil se flere og flere app’er inkludere Chromecast fremover. I de app’ene der det er inkludert, så fungerer det helt suverent og like enkelt som Airplay gjør på Apple TV.

Bildekvalitet

Bildekvaliteten når du brukes apps fra mobil og nettbrett er helt upåklagelig. Vi har heller aldri opplevd forsinkelser eller hakking i strømmingen.

Når du speiler skjermbildet via PC eller Mac med Chromecast innstikket til Chrome nettleseren opplever vi at bildekvaliteten blir noe redusert dog. Nå begynner dog endel nettsteder å støtte Chromecast direkte fra nettstedets webspiller. NRK Nett-TV og Netflix er to gode eksempler i tillegg til YouTube.

Innhold

I tillegg til Google sine egne tjenester som YouTube og filmleie via Google Play så har man Netflix og den uoffisielle, men meget gode appen NRK Cast for Android.

TV2 Sumo har også Chromecast støtte i beta på sin Android app nå. Vi antar at støtten vil komme til iOS også når de er ute av beta.

HBO fungerer med Chromecast i USA, men desverre ikke her i Norden.

Av de mer sære tjenestene så har blant annet TwIT en egen Chromecast app, samt at Revision 3 og Redbull TV har Chromecast støtte i sine vanlige apper. Så det finnes absolutt endel innhold allerede.

Konklusjon

Alt i alt er vi veldig fornøyd med Chromecast. For så lite som kroner 290,- så får du en veldig enkel og elegant måte å innhold til din TV. Hjemme hos oss har vi ikke startet Samsung sin Smart-TV en eneste gang siden vi fikk Chromecast i hus.
Terning_5_Mobizmag.no
Positivt 🙂

  • Enkel å sette opp
  • Forsvinner bak TVen
  • Billig

Negativt 🙁

  • Trenger strøm fra USB port eller veggen
  • HBO støtter ikke Chromecast i Norden

Legg igjen en kommentar

blog.aidol.asia youngteens.net a-coon.com