TEST: Lenovo Thinkpad Helix

Hverken fugl eller fisk. Det er jo ikke mat vi i Mobizmag skal skrive om, men noen ganger lurer vi på hva vi egentlig har fått servert på testbenken.

Denne gangen er det en Lenovo Thinkpad, en tilsynelatende liten pc med bruksområde som nettbrett og en bærbar pc med tastatur tilkoblet. Og der stopper moroa.

Dette PC/nettbrettet på 11,6″ har selvsagt noen gode kvaliteter. Som en ren pc er den rask og responderer godt på de programmene som vi ønsker å kjøre på den, men den har også sine svakheter.

Svakhetene er dessverre flere enn det vi ønsker oss av en slik maskin. Viftestøy er det første som bemerker seg, både som nettbrett og pc. Støynivået fra viftene er i meste laget og varmeutviklingen på selve brettet er så høy at det blir ubehagelig å holde i.

Når det kommer til vekt i forhold til størrelse holder den heller ikke mål, og det viser seg at brettet har et tyngdepunkt som gjør at det føles som at den detter ut av fanget med tastaturet på.

Vekten for nettbrettet er ca 850 gram. Med tastaturet øker vekten til nesten 1,7 kilo. Dette er jo en bærbar pc så noe vekt vil jo forventes i forhold til et rent nettbrett, men alikevel vil konkurrentene kunne tilby lavere vekt og økt brukervennlighet med lettere nettbrett på markedet i dag.

Skjermen, er en lys sterk touch med god respons og fungerer godt,  den har her en god funksjonalitet i alle situasjoner. Det skal videre sies at tastaturet er veldig godt og er tydelig beregnet på proff markedet, men dessverre er det en liten pluss alt i alt.

Konklusjon

En helt grei maskin, men her har nok ikke Lenovo truffet i begge leire like godt. Den fungerer greit som en bærbar pc men den når dessverre ikke helt opp til de forventningene vi har til et nettbrett i dag.

Positivt 🙂
Terning_3_Mobizmag.no

  • Godt tastatur
  • God ytelse

Negativt 🙁

  • Varmeutvikling
  • Viftestøy
  • Vekt som nettbrett

 

Legg igjen en kommentar