TEST: Lenovo Miix 2 8

Ett åtte tommers nettbrett med fullversjon av Windows 8 på. Lenovo mener det er en god ide, vi er ikke fullt så sikre på det.

Lenovo sin første generasjon Miix nettbrett var veldig likt Microsoft Surface. Så forvekslingsvis likt at da vi i redaksjonen lånte ett tidligere i år, trodde mange at vi brukte en Surface Pro.

Nå er Lenovo på runde to og da har de laget to varianter av Miix. 10 tommeren er som sist en PC-hybrid alla Surface Pro, også har de laget en variant som er krympet ned til 8 tommer. Det er den vi har fått inn til test.

Ikke bare har de krympet Miix, de har også fjernet helt det avtagbare tastaturet og gitt den en typisk «nettbrett-design» med avrundede kanter og en aluminiumbasert bakside.

Fullversjon av Windows

Så langt liker vi Miix 2 8 veldig godt. Formfaktoren er perfekt for behagelig sofa-surfing. På papiret er spesifikasjonene ganske bra og vi har begynt å venne oss til flisene til Microsoft.

Men dette nettbrettet har mer under panseret. Lenovo har valgt å bruke Intel Atom prosessorer og dermed også fullversjon Windows. Dette synes vi er ett merkelig valg. På ett så lite nettbrett, uten muligheter til tastatur og mus så er standard Windows skrivebord mer eller mindre ubrukelig. Alt blir så smått at det er vanskelig å lese og ikke minst, treffe med fingeren.

En annen merkverdighet er at mens maskinvaren i Miix 2 8 er 64bits, så er Windows versjonen installert 32bits. Det har antagelig med at det kun er 2GB RAM installert.

Vi opplever også stadige heng på opptil ett halvt minutt, spesielt ved innlogging når du slår på skjermen. Dette diskuteres mye på Lenovo sitt support-diskusjonsforum uten at det er kommet noen løsning på problemet.

Konklusjon

Vi vil så gjerne like dette nettbrettet. Det ser lekkert ut, har fin størrelse og Windows 8.1 begynner å bli bra. Men vi har problemer med å se hvorfor dette brettet er utstyrt med fullversjon av Windows og de stadige heng-situasjonene er ganske frustrerende. Miix 2 8 får du i skrivende stund fra kroner 2990,- og oppover.
Terning_4_Mobizmag.no

Positivt 🙂

  • Fin formfaktor
  • Bra batteritid

Negativt 🙁

  • Stadige hengsituasjoner
  • Lite lagringsplass
  • Lite utvalg av Modern UI apps

Legg igjen en kommentar

blog.aidol.asia youngteens.net a-coon.com