TEST: Nokia Lumia 930

Flaggskipet Nokia Lumia 930 er deres vakreste telefon noensinne. Er den også den beste?

Microsoft Devices har som kjent kjøpt opp mobildivisjonen til Nokia, så dette kan være en av de siste telefonene vi ser med Nokia-logoen på. Det alene er nesten grunn nok til å spandere underkant av 4500 kroner på denne lekkerbisken.

Lumia 930 har markerte aluminiumskanter og knapper, en svart skjerm som buer utover og en litt merkelig plastikk bakside. Baksiden gir inntrykk av at man kan ta den av, men det kan man ikke. Her kan du ikke bytte batteriet og du finner ingen hull til å stappe inn ett minnekort.

Til gjengjeld er Lumia 930 utstyrt med et kraftig batteri og 32GB med lagringsplass. Noe som bør være nok for de aller fleste.

Kameraet har 20 megapixler Pureview-ekstravaganza med tilhørende gode Nokia-programvare. Det er det samme kameraet som vi fant på Nokia Lumia 1520, men her stikker det ikke ut lenger.

Den høyoppløste 1080p AMOLED-skjermen er sylskarp gir Windows Phone 8.1 sine fliser god skjermplass å boltre seg på. Svart blir så svart at det fra enkelte vinkler er vanskelig å se hvor skjermen starter og slutter.

Windows Phone

Vi kommer ikke unna operativsystemet. Dette er en av de aller første telefonene som kommer med Windows Phone 8.1 ut av esken. Her finner vi mange nyheter som skal gjøre at operativsystemet ikke lenger står tilbake for konkurrentene.

Nå har Windows Phone brukere blant annet endelig fåttt et varslingssenter for varsler, støtte for lavenergi bluetooth og større muligheter for personlig tilpasning av utseendet.

Fra før har Windows Phone den beste integrasjonen du kan få mot Microsoft Exchange, Sharepoint, Office 365 og OneNote.

Du finner nå også stor sett alt du skulle trenge av apper på Windows Phone, med noen få unntak. For de som liker å spille spill så er det også nå et veldig godt utvalg på kvalitetsspill for plattformen, flere av dem har også Xbox integrasjon.

Windows Phone er et mye omdiskutert operativsystem med ett grensesnitt helt ulikt de andre mobil-operativsystemene. Lik det eller hat det, vi velger å like det.

Konklusjon

Er dette den beste businesstelefonen? Nei, vi holder fortsatt en knapp på storebroren, Nokia Lumia 1520. Der får du større skjerm og støtte for minnekort.

Kan du derimot leve med 32GB lagringsplass og synes Nokia Lumia 1520 rett og slett er for stor, så er dette en tilnærmet perfekt telefon, både for jobb og moro.

Hvis du ønsker å skille det ut fra massen av iPhone og Samsung telefoner så vil denne telefonen uten tvil gi deg noen misunnelige blikk når du tar den opp av lommen.

Prisen ligger i skrivende stund på rundt kroner 4500, og telefonen kommer i flere farger; sort, hvit og for de litt mer vågale; orange og grønn.

Snakk om å gå ned med flagget til topps, Nokia-navnet vil bli savnet!
Terning_6_Mobizmag.no

Positivt 🙂

  • Solid byggkvalitet
  • Ekstremt god skjerm
  • Fantastisk talekvalitet

Negativt 🙁

  • Ikke mulighet for ekstra minnekort

En kommentar om “TEST: Nokia Lumia 930

  1. Får min i morra, valgte den hvite versjonen siden den går best til alle theme-fargene i OS’et 🙂 Har hatt dev.prev. av 8.1 på Samsung Ativ S en stund nå, og kan si at det er det ultimate OS’et. Ser fram til å leke meg med Nokia og Microsoft sitt siste lovechild 🙂 Passer fint inn i samlingen med Surface og Xbox 😉

Legg igjen en kommentar

blog.aidol.asia youngteens.net a-coon.com