TEST: Tiny Audio H.3

Tiny Audio er mest kjent for sine Dab-radioer og adaptere. Nå kaster de seg på hodetelefon-bølgen.

Fra den norske produsenten TT Micro har vi etterhvert blitt kjent med merker som Pinell og Tiny Audio. Nå lanserer de sine første egenutviklede hodetelefoner.

Tanken bak hodetelefonene er god lyd, god komfort til best mulig pris. De koster kr. 499,- og er fra idag tilgjengelig i utvalgte butikker.

Hodetelefonene kommer i svart design, alternativt med rød tråd. Vårt testeksemplar er sistnevnte, og det gjør seg med litt rødt i designet. Hodebøylen og øreputene er i svart skaiskinn, koppene i svart plast og ledningen er kledd inn i rød stofftråd.

Utover de røde elementene er disse hodetelefonene svært anonyme og enkle i designet. Det er heller ingen prangende logo på dem.

På ledningen finner du en mikrofon og svarknapp for bruk med mobiltelefon. Denne fungerer på iOS, Android og Windows Phone.

Lyd og komfort

Utseendet er viktig for noen, men det som er viktig for alle er hvordan de er i bruk. Hodetelefonene er ekstremt lette og sitter svært godt på hodet. Litt harde øreputer gjør dog at de kan bli litt ubehagelige å ha på i flere timer av gangen.

Lydkvaliteten er i forhold til prisnivået svært god. Du får godt med bass og mellomtone, men litt svak diskant. Lydmessig vil vi for eksempel lett anbefale disse fremfor de svært populære Beat Solo.

Konklusjon

Dette er hodetelefonene for deg som ønsker noen lette og rimelige hodetelefoner uten å måtte gå på kompromiss med lyden. Hodetelefonene er lukkede og isolerer godt både for deg og de rundt deg. Med tanke på hvor lette de er og den solide byggkvaliteten, er dette ett godt valg for deg som reiser med kollektivtrafikk eller går mye hver dag. Eller for de aktive ungdommene i familien.

Terning_5_Mobizmag.no

Positivt 🙂

 • Mye lyd for lite penger
 • Sitter godt på hodet
 • Solid ledning

Negativt 🙁

 • Litt svak diskant
 • Harde øreputer
 • Ikke mulig å justere sidelengs

5 kommentarer om “TEST: Tiny Audio H.3

 1. Hvor får man egentlig kjøpt disse?

 2. Fin test!

  Disse fikk jeg kjøpt på Spaceworld sitt fysiske utsalg på Bystasjonen i Bergen(Bergen Storsenter), etter at jeg fikk prøve et demoheadsett der.

  Selve lyden gir det jeg føler må være meget naturtro lyd. I den grad de evt. måtte sminke lyden, er det uansett bare til det positive.

  Basstrøkket er enormt og jeg savner ikke dypere frekvenser i musikken jeg lar formidles av dem – Da snakker vi om alt av musikk og musikkformer.

  Mellomtonen fører tankene mine tilbake til mine kjære PSB Alpha bokhøyttalere jeg en gang hadde.

  Diskanten er litt tilbakeoverlendt ja. For min del er det vel nesten bare en fordel. Musikken får nemlig ikke mulighet til å «gnikke og gnage» så mye i ørene. Skrur du musikken høyt opp, er det likevel mer enn nok av den(Evnen til å oppfatte høyfrekvente lyder blir som kjent ikke bedre med årene, så jeg vil være forsiktig med å kritisere øreklokkene selv om jeg ikke er passert førti ennå).

  Du hører f.eks. lett ikkemusikalske detaljer som for eksempel John Bonhams «squeaky» basstrommepedal på Led Zeppelins: «Since Ive Been Lovin You»(raw mix edition) Dette får meg til å undres over om de nesten er «for gode» – At de avslører for mye av det som måtte være av diverse uhumskheter ved de respektive innspillinger? Selvsagt ikke. Dette er bare gøy og morro.

  Livekonserter blir særdeles levende hvor du får med svært mye av lydkullissene publikum også bidrar med.

  Lydmessig kan de sannsynligvis bare glemme å konkurrere mot high-end-klokker fra Grado, Fostex, Hifiman, Sennheiser osv. fra 5.000,- til nærmere 20.000,-. Personlig har jeg ikke tatt meg råd til noen av dem, men disse tar man uansett ikke med seg ut og med på trikken likevel.

  Klokkene må selvsagt spilles inn. Det har jeg ikke rukket enda. Jeg har heller ikke rukket å spille de sammen med en dedikert hodetelefonforsterker. Potensialet ser jeg dermed på som enormt.

  Håper det kommer mer fra denne kanten fremover.

  PS! Jeg digger utseendet på de – Hodetelefoner kan se fine ut i butikkhyllen uten at du nødvendigvis kler disse selv liksom. Da er det flott å ha et nøytralt alternativ som disse som passer sånn noenlunde til alt. Jeg valgte den modellen uten rød tråd.

Legg igjen en kommentar

blog.aidol.asia youngteens.net a-coon.com