4G større enn 3G i NetComs nett

For første gang surfer NetComs kunder mer på 4G-nettet enn 3G-nettet. Bred 4G-dekning, fantastiske surfeopplevelser og moderne utstyr forklarer tallene.

NetCom lanserte 4G i Norge allerede i 2009, som første operatør i verden. Siden den gang har selskapet sørget for 4G i 170 norske kommuner, og dermed har 65 prosent av befolkningen tilgang til verdens raskeste mobile nettverk.

– Vi er i gang med tidenes dekningsløft, og dette er en stor milepæl for oss, sier Jon Christian Hillestad, teknisk direktør i NetCom. – Det at våre kunder nå bruker mer 4G enn 3G er et tydelig bevis på hvor bra vårt nye mobilnett fungerer og hvor fornøyde våre kunder er med den nye teknologien. 4G gir en fantastisk surfeopplevelse, der både opplasting og nedlasting går lynraskt.

Teknologiskiftet viser også at svært mange nordmenn har smarttelefoner og nettbrett som kreves for å nyte godt av 4G-nettet.

– I NetCom er både våre kunder og vi opptatt av å være tidlig ute med ny teknologi, og bruken av 4G viser klart at kundene utnytter de fordeler et superraskt mobilnett som 4G gir, sier Hillestad.

– Vi venter en ekstrem økning i andel 4G-telefoner fremover slik at enda flere kan surfe med de høyeste hastighetene.

 Om 4G

· 4G betyr fjerde generasjons mobilnett. 4G gjør at du kan surfe på mobilen med svært høye hastigheter, enten du velger du å se film, laste ned musikk eller sende/motta e-post. Mens 2G (Edge) og 3G-nettet støtter både tale og mobildata, er 4G-nettet er rent datanett.
· Man kan ta i bruk 4G-nettet på en nyere smarttelefon som støtter teknologien, eller på nettbrett eller datamaskin med et modem. I 4G-nettet kan man forvente å få nedlastningshastigheter på inntil 80 Mbit/s.

Legg igjen en kommentar