Norske datasentre blir grønne

Sterias tre datasentre i Norge er blant de første i verden som mottar en anerkjent miljøsertifisering.

Hele 46 datasentre i 13 land blir karbonnøytrale som følge av at konsulentselskapet Steria nå får serttifiseringen «CarbonNeutral Data Centres». Bland disse finner du to datasentre i Oslo og ett i Trondheim.

– IKT står for opp mot 10 prosent av strømforbruket i Europa – og fire prosent av karbonutslippet. Samfunnsansvar har alltid vært i Sterias DNA. Vi ønsker å gjøre vårt for å redusere bransjens klimaavtrykk, sier Solfrid Skilbrigt, direktør for samfunnsansvar i Steria-konsernet.

Hun er stolt over at Steria er blant de første i verden som får datasentrene sine sertifisert av The CarbonNeutral Company. Siden 1997 har miljørådgiverorganisasjonen hjulpet bedrifter over hele verden med å bli grønnere.

– Det er to områder der vi som et internasjonalt konsulentselskap særlig påvirker miljøet: Reisevirksomheten vår, og energibruken til datasentrene våre. Allerede i 2010 ble Steria et klimanøytralt selskap på forretningsreiser. Karbonnøytrale datasentre er et naturlig neste steg for oss, sier Skilbrigt, som forteller at Steria Norge har vært en aktiv miljøpådriver i konsernet i en årrekke.

Reduserer kundenes klimaavtrykk

Skilbrigt påpeker at miljø- og samfunnsansvar får en stadig mer sentral rolle i anbudskonkurranser. Hun tror den nye sertifiseringen vil gjøre Steria til en enda mer attraktiv partner for bedrifter i offentlig og privat sektor, både i Norge og internasjonalt.

– Mange kunder er opptatt av å redusere sitt klimaavtrykk. Her kan underleverandører spille en viktig rolle. Ved å bli karbonnøytrale er Steria også med på å redusere kundenes utslipp, sier Solfrid Skilbrigt.

Legg igjen en kommentar