Streaming mer populært enn nedlastning

Digital underholdning på alles skjermer

Det er nå mer populært å streame enn å laste ned video og musikk blant norske forbrukere, takket være en rask utvikling av nye tjenester og større skjermer. Kvinner streamer mest og er på telefonen 180 timer mer enn menn i løpet av et år. Dette kommer fram i en ny forbrukerundersøkelse utført av Samsung.   

Nordmenn streamer mer film og musikk enn noen gang, og det holder ikke lenger å ha alt på en skjerm. I dag skal vi ha tilgang til hva som helst, når som helst og på den enheten som passer oss best akkurat der og da. Samsung har nylig gjennomført en global forbrukerundersøkelse for å kartlegge bruksmønstre og nye digitale vaner blant nordmenn. Resultatene indikerer at streaming av innhold gjennom tjenester som Spotify og Netflix er på vei til å bli den nye, store underholdningsfavoritten.

Vi er fornøyde med å leie innhold

Totalt svarer syv av ti at de har streamet TV-innhold, mens seks av ti svarer at de har lastet ned innhold som TV-serier eller filmer. Streaming slår nedlastning også på musikkfronten. Nesten syv av ti av oss har streamet musikk, mens seks av ti har lastet ned musikk. Telenor gikk også nylig ut og sa at hele 60 prosent av hele deres bredbåndskapasitet går med til streaming av film, sport eller TV-serier.

– Streaming av forskjellig type innhold er fremtiden. Vi er ikke lenger avhengig av å fysisk eie innholdet så lenge vi er i besittelse av en moderne mobil eller tablet. Når utvalget av underholdning blir større på streamingtjenestene, samtidig som at maskinvaren i telefonen din blir kraftigere, er det en ganske smertefri opplevelse å streame musikk og film. Med dagens abonnementsløsninger er det også lagt til rette for å kunne bruke mange megabyte på datatrafikk, også når du ikke er koblet til Wi-Fi, sier Stig-Ove Langø, salgssjef i Samsung Norge.

Slik bruker vi de forskjellige enhetene

Det blir stadig vanskeligere å skille telefoner fra tablets, og med inntog av mellomsjangeren «phablets» er det åpenbart at produsentene ser et behov blant forbrukerne som ønsker større skjermer uansett hvor de skulle befinne seg. Så hva liker nordmenn å ta i bruk når de skal ha sin daglige underholdningsdose?

En tredjedel av oss bruker telefonen til å streame musikk, mens kun én av ti bruker den til å streame videoinnhold. Også hver tredje tablet-eier bruker denne til musikk, mens hele fire av ti bruker tablets til å se på videoinnhold, som for eksempel Netflix, TV2 Sumo og NRK.

På tross av veksten innenfor tablet- og smarttelefonmarkedet så er fortsatt PC-en fortsatt hyppig brukt til streaming. 56 prosent av oss bruker PC-en til å streame musikk, og nesten like mange (54 prosent) bruker PC til å streame video.

Kvinner bruker mobilen mest

Det er noen klare skiller mellom kvinner og menn som kommer fram i undersøkelsen. Ikke bare har flere kvinner enn menn brukt smarttelefon-apper, men de bruker disse også hyppigst. Hver tredje kvinne oppgir at de daglig benytter apper på telefonen for å spille spill, langt mer enn de mannlige respondentene. På spørsmål om hvor lang tid de bruker på telefonen hver dag, kommer det fram at kvinner bruker telefonen i snitt 1,7 timer i løpet av en dag, en halvtime mer enn gutta.

– Mange har kanskje et inntrykk av at det er gutta som spiller på telefonen, men det er altså kvinnene som i størst grad setter pris på dette underholdningsaspektet ved en smarttelefon. Det er heller ikke noen store forskjeller på aldersgruppene mellom 18 til 44 år, noe som tyder på at det store utvalget av apper gjør det like aktuelt for barna som foreldrene å bruke dagens smarttelefoner, sier Langø.

Legg igjen en kommentar

blog.aidol.asia youngteens.net a-coon.com