LYNTEST: Surface Pro 3

Alle gode ting er tre sies det, derfor gledet vi oss veldig til å tilbringe en kveld Microsoft Surface Pro 3. Vi ble absolutt ikke skuffet.

Konseptet er, som tidligere, at man tar en tradisjonell ultralett bærbar PC, gir den berøringsskjerm og tar fra den tastaturet. Tastaturet blir så tilleggsutstyr man kan få i forskjellige varianter.

Forskjellen fra de foregående Surface Pro modellene er at nå har Microsoft lagt seg i selen. Her er det ingen kompromiss inngått.

Skjermstørrelsen er økt med et par tommer, opp til tolv, slik at den faktisk er brukbar som en erstatning for den tradisjonelle jobb-PC’en. Kraften under panseret er også økt kraftig. Vår testmodell har en Intel i5 prosessor, men trenger du å utføre litt tyngre oppgaver kan du også få den med i7 prosessor. Det finnes også en variant med i3 prosessor for de med slunken lommebok.

Mens bildekvaliteten på de foregående modellene var ok, er den her superb. Skjermen reagerer også mye bedre på berøring og den medfølgende pennen er nå faktisk brukbar.

Skikkelig kickstand

Vi har ikke funnet noe godt ord for kickstand, håper vi er unnskyldt for det. På første generasjon Surface hadde den kun en stilling og var litt ubrukelig. I neste itterasjon fikk den to stillinger og begynte å bli brukbar.

Nå kan du bøye kickstand-en i akkurat den vinkelen du ønsker, og den er rett og slett blitt genial. Nå kan den brukes til å sette Surface Pro 3 på bordet, men også til å avlaste i fanget når du koser deg i sofaen med en god film eller lignende.

Konklusjon

Desverre fikk vi svært kort tid med Surface Pro 3, så vi har ikke fått testet den i daglig bruk, men vår umiddelbare konklusjon er at endelig har Microsoft truffet spikeren. Vi er litt usikre på om vi skal kalle den en PC eller ett nettbrett, den fungerer utmerket som begge deler.

Microsofts største utfordring er grensesnittet. Modern UI føles fortsatt ikke like naturlig på en PC som på mobiltelefon, og fåtallet av de applikasjoner du vil bruke i arbeidstiden er tilpasset Modern UI, så det blir mye hopping mellom det tradisjonelle skrivebordet og Modern UI. Vi gleder oss stort til Windows 10, sammen med Surface 3 tror vi det er en formel på suksess.
Terning_5_Mobizmag.no
Positivt 🙂

 • Lekkert og solid design
 • Rask og god skjerm
 • Kickstand er supert!

Negativt 🙁

 • Modern UI krever tilvenning
 • Vi er fortsatt litt usikre på pennen

2 kommentarer om “LYNTEST: Surface Pro 3

 1. «Modern UI krever tilvenning»
  … *sukk* MÅ vi gjennom dette hver jævla gang? 😉 Vent med å trekke et poeng til Windows 10 kommer, da.

 2. Med lanseringen Windows 10 har Microsoft selv tydelig vist at måten Modern UI var implementert i Windows 8 på mange måter var ett feilskjær.

  Og vi kan ikke basere en test på en operativsystem som kommer en gang neste år.

Legg igjen en kommentar

blog.aidol.asia youngteens.net a-coon.com