TEST: ZTE Blade Vec 4G

Bak det lange modellnavnet skjuler det seg kanskje den telefonen som gir mest «smell for penga».

ZTE har laget en imponerende lekker telefon. Uten å vite hva som er under panseret ville vi gjettet at dette var en dyrere telefon enn den er. For under to tusen kroner får man her en fem tommers telefon i ett tynt og lekkert design. ZTE har spandert på 13 megapixler i ett ganske bra kamera, og skjermen er klar og fin å se på, om enn en smule mørk.

ZTE har ikke falt for fristelsen som mange andre produsenter til å bygge sitt eget skall til Android. Her finner du en helt standard Android 4.4.2 installasjon med kun noen små justeringer. Dette gjør sitt til at telefonen sammen med ganske bra maskinvare oppleves som meget rask, raskere enn mange dyrere konkurrenter.

En nyttig ting ZTE har lagt til, er muligheten til å skjule den nedre menylinjen. Du kan enten skjule den slik at den kommer opp ved å sveipe fra bunnen av skjermen og oppover, eller deaktivere den helt og erstatte den med en svevemeny. Sistnevnte ser kult ut, men er upraktisk i bruk.

Lite minne tilgjengelig

Er det en ting som irriterer oss med denne telefonen, så er det hvor lite minne som er tilgjengelig for brukeren. På esken står det at det er 16GB lagring, men av dette så spiser operativsystemet og ZTE sine medfølgende app’er opp over 7GB, hvilket betyr at du får under 9GB lagring tilgjengelig.

Når det heller ikke er støtte for minnekort, så går du fort tom for plass om du installerer noen spill og laster over litt musikk.

Konklusjon

Dette er økonomiklasse på sitt beste. Til under 1500 kroner får du her en telefon som for bare ett år siden ville vært ansett som meget bra toppmodell. Det eneste vi egentlig har å utsette i forhold til prisen er mangel på minnekortleser.

Terning_5_Mobizmag.no

Positivt 🙂
Tynt og enkelt design
Rask brukeropplevelse
Godt kamera

Negativt 🙁
Lite minne for brukeren
Ingen minnekortleser
Litt mørk skjerm

Legg igjen en kommentar

blog.aidol.asia youngteens.net a-coon.com