TEST: Huawei Ascend P7

En rimelig toppmodell som etter litt fikling faktisk imponerer.

Huawei har med Ascend P7 latt seg kanskje litt vel mye inspirere av gjengen fra Cupertino. De har prøvd etter beste evne å kopiere mye av det fysiske utseendet til det som vel må kunne sies å være tidenes vakreste telefon, iPhone 4.

Resultatet er en vakker telefon med akkurat nok unike designelementer til å ikke bli en flau kopi. Den avrundede bunnen og det syltynne designet gir telefonen et par unike særtrekk vi liker godt. Skjermen er slående god og kameraet er et 13 megapiksel kamera som de har lisensert fra Sony. Telefonen har en egenutviklet firekjernes prosessor, 16GB minne og støtte for minnekort. Med andre ord er alt det fysiske i beste orden.

Vi testet å spille Grand Theft Auto San Andreas på telefonen og det gikk flytende uten det minste hakking i flere timer, helt til vi gikk tom for strøm…

Det som er betydelig mer mislykket er deres merkelige forsøk på å kopiere iOS med deres Android skall. Huawei har valgt å fjerne applikasjonsmenyen vi har blitt vant til på Android, og legger istedet alle applikasjonsikoner direkte på startskjermen som på iOS.

Etterhvert blir dette veldig rotete og uoversiktelig, samt at vi opplever telefonen som tidvis svært treg.

Bytt launcher!

Heldigvis kan man lett rette på dette. Vi valgte etter en dags bruk å installere Google sin originale startskjerm fra Google Play.

Resultatet ble en imponerende ytelsesforbedring. Fra å ha en tidvis frustrerende treg telefon, gikk vi nå over til å ha en rask telefon med ett mye mer oversiktelig og responsivt brukergrensesnitt.

Noen designelementer fra Huawei sitt skall blir dog igjen, som for eksempel deres litt rare forsøk på å gjøre alle ikoner kvadratiske, som på iOS. Vi er ikke helt imponert over dette, men det er kosmetiske bagateller.

Konklusjon

I prisklassen rundt tre tusen kroner er dette noe av det beste du kan kjøpe av Android baserte telefoner, under forutsetning av at du gidder å fikle litt med å bytte ut skallet. Vi må trekke fra et par prikker på terningen for det, for uten å legge inn denne innsatsen er telefonen tidvis frustrerende treg og upraktisk. Fysisk sett er dette en imponerende bra telefon.

Terning_4_Mobizmag.no

Positivt 🙂
Pent design
Meget bra skjerm
Mye for pengene

Negativt 🙁
Kronglete brukergrensesnitt
Litt for mye iOS etterligninger
Tidvis svært treg

2 kommentarer om “TEST: Huawei Ascend P7

  1. Lurer på om Gaute bruker journalist-«vi» istedenfor «jeg». Hvor mange kan egentlig spille GTA:San Andreas samtidig på en telefon? 😛

Legg igjen en kommentar

blog.aidol.asia youngteens.net a-coon.com