TEST: Plantronics Backbeat Pro

Dette er muligens de mest avanserte hodetelefonene på markedet. God lyd har de også.

Fra Plantronics har vi denne gangen fått tilsendt deres nyeste hodetelefoner, BackBeat PRO. Det minner meg om de aller første trådløse hodetelefonene jeg kjøpte i 2006, Plantronics Pulsar 590. Jeg husker jeg var imponert over lyden og de svimlende 12 timene med musikk jeg fikk på en lading.

Spoler vi frem åtte år og vi sitter med noen hodetelefoner som er veldig mye større, har ganske mye mer lyd og dobbelt så lang batteritid. Skulle du likevel gå tom for strøm, så følger det en med en ledning, så du kan bruke hodetelefonene uten strøm.

Backbeat Pro er i tillegg utstyrt med støykanselleringsteknologi som gjør at du kan stenge all støy ute ved å vri på en bryter.

Skal vi ta for oss knappene på disse hodetelefonene så finnes det ganske mange av dem. På høyre øre så finner du av/på bryteren. Du finner også svareknappen for innkommende samtaler, volumvrider og en mute.knapp.

Mute-knappen er ganske genial. Står du på perongen for eksempel og ønsker å høre hva som blir sagt, så trykker du på denne knappen. Da dempes musikken ned og lydene rundt deg forsterkes inn i hodetelefonene. Stemmer forsterkes og du hører svært godt hva som blir sagt rundt deg. Dette kan selvfølgelig også brukes som en slags spion-funksjon der du kan lytte til de fleste samtaler som foregår rundt deg uten at andre skjønner det…

Så går vi over til venstre øret. Der finner du av/på knappen for støykanselering, spill/pause knapp og skifte spor frem og tilbake vrider. Alle knapper er lette å finne og føles helt naturlige å bruke uten særlig læringsprosess.

Støykansellering

Støykanselleringen kan altså slåes av og på. Den er, om ikke like effektiv som Bose QC25, så noe av det beste vi har prøvd. Lydbildet endres dog. Med støykanselleringen på føler vi at noe av dybden i musikken forvinner og at diskantområdet forsterkes. Hva du foretrekker må du nesten høre selv, men vi liker best lydbildet uten støykanselleringen på.

Når vi snakker om lydbildet, så er dette noe av de beste, om ikke det beste vi har hørt på bluetooth-baserte hodetelefoner. Noen vil kanskje synes det er litt for mye bassfokus, men vi liker dette svært godt. Hodetelefonene støtter Apt-X, så har du en telefon som også støtter dette får du tilnærmet tapsfri overføring av lyd.

Hodetelefonene sitter svært godt på hodet, klokkene omfavner ørene dine fullstendig og de myke putene gjør at du kan bruke dem i timesvis uten å bli sliten. Med de store elementene og masse batterikraft er det ganske tunge hodetelefoner, men vektingen gjør at du egentlig ikke merker vekten spesielt når du har dem på. Riktignok er de ganske enorme, så vi har tidvis dunket borti stenger og lignende når vi har vært ute og vandret med dem på.

De fungerer aller best når du sitter stille på bussen, toget, flyet eller kontorpulten din, men er du ikke sjenert, så fungerer de fint å vandre rundt med også.

Full av sensorer

Tilkobling gjør du enkelt med NFC, bare å tappe telefonen din mot høyre klokke og sammenkobling gjøres med ett klikk. Med mindre du har iPhone, da må du lese bruksanvisningen.

Hver gang du slår på hodetelefonene forteller en dame deg om batterinivå og tilkoblingsstatus. Hun er også så smart at hun venter med å fortelle om det til du faktisk har satt hodetelefonene på hodet. Hvis du tar av deg hodetelefonene mens musikken spiller, blir musikken automagisk satt på pause. Veldig kjekt!

Konklusjon

Hodetelefonene har en veiledende pris på kroner 2195,- men vi har sett dem billigere på nett. Dette putter dem i ett litt dyrere prissegment, men der hører de absolutt hjemme.

Vi har ingen problemer med å anbefale disse, med ett unntak; Telefonsamtaler. Mikrofonen er ikke spesielt bra, noe som gjør at folk du snakker med har problemer med å høre deg godt nok når du er ute i støyende omgivelser. Vi opplevde mer enn en gang å måtte ta av hodetelefonene og fortsette samtalen på den «gamle måten» når vi tok telefonsamtaler ute i sentrum.

Siden vi ikke snakker så mye i telefonen lenger, er dette vi tror de fleste kan leve med, og da er dette noe av det beste du kan kjøpe av trådløse hodetelefoner idag.
Terning_5_Mobizmag.no

Positivt 🙂

  • Imponerende batteritid
  • Meget god lyd
  • Gode navigasjonsknapper

Negativt 🙁

  • Litt store
  • Svak lyd ved samtaler

Legg igjen en kommentar