TEST: Sony Xperia Z3 Compact

Sony Z3 compact tar over tronen etter sin forgjenger Z1

Sony har laget en rekke testvinnere de siste årene og Z3 er intet unntak. Igjen følger de trenden med en støv og vanntett telefon, som både er rask og brukervennlig.

Vi har her i redaksjonen fulgt Sony og fått gleden av å teste en del av deres modeller, denne gangen er det Sony Z3 compact som ligger klar. Umiddelbart er dette en litt mindre telefon enn det vi er vant til, når vi til stadighet bruker større skjermer og overgangen mellom telefon og nettbrett viskes ut også gjerne kalt phablets.

Det skal sies at Sony denne gangen med sin Z3 compact 4,6″ absolutt ikke er liten, men vil være en fin telefonstørrelse for de aller fleste. Designet er noe forbedret i forhold til sin forgjenger, men den viktigste er skjermstørrelsen og hva som er gjort på innsiden. Skjermen er 0,3″ større en Z1 Compact som tillater at ikonene kan bli litt større, men i tillegg har lys og skarpheten blitt en del bedre, det gjør at brukervennligheten øker i tillegg til kvalitetsfølelsen på produktet.

I bruk

For de som er kjent med Sonys tidligere modeller vil lett kjenne igjen deres menyer og måte og sette opp telefonen på. De har gode menyer som er lett forstålige og innbyr til en god brukervennlighet. For de som ikke har brukt en Sony før, men har erfaring fra andre merker med Android eller IOS, vil ikke ha noen nevneverdige problemer med å elske måten Sony gjør sine menyer strømlinjeformede og gode for enhver bruker.

Det første vi legger merke til er den hurtige oppstarten, som helt klart er en forbedring fra tidligere modeller, men også at kameraet virker hurtigere og tillater oss å ta bilde med en gang som gjør det mer brukervennlig for action photo.

Telefonens kamera burde det vært skrevet mye om, men vi skal denne gangen gjøre det kort da det ikke er store forskjeller fra tidligere modeller. Det er likevel verdt å nevne at kameraet er veldig godt, det har 20,7 mp som lett erstatter hvilket som helst rimelig kompaktkamera på markedet. I tillegg har telefonen en del fine tilleggsfunksjoner som gjør bildetakingen mer morsom. Noen av mulighetene de tilbyr utover å kunne manuell innstilling på dine foto er AR effekt og uskarp bakgrunn.

AR effekten tillater deg å legge til effekter på bildene, f.eks tegne eller legge til såpebobler, paier osv. Men det vi liker best av appene er uskarp bakgrunn. Denne funksjonen gjør at fokuset på bildene blir fremhevet og resten uskarpt, ikke ulikt makro modus. Disse funksjonene gjør kameraet mer brukervennlig og moro for «barn» i alle aldre.

Batterikapasiteten har blitt bedre siden forrige modell og må trekkes frem som ett stort pluss da vi alle brukere telefonen mye i løpet av en dag. For mange kan dette bety at de ikke trenger den ekstra laderen på kontoret, eller med seg i veska når de er ute av huset. Helt klart en fordel nå vi ønsker å være tilgjengelige hele tiden og ha muligheten til å bruke telefonen som spill maskin og musikk avspiller.

Som musikk avspiller er Sony telefonene i særklasse, de byr på god lyd, men den spiller best om du gjør de nødvendige innstillingene på lydsiden. Z3 tilbyr også en liste over egen produserte øretelefoner for optimal tilpasning til telefonen. Fra deres egne MDR NC31E støyreduserende til de helt enkle STH-30. Her kan du selvfølgelig velge modusen generell for eget valg av øretelefoner som passer deg best.

Spesifikasjoner

 • Operativsystem: Android 4.4.4
 • Skjerm: 4,6 tommer IPS LCD
 • Prosessor: Snapdragon 801, 2,5GHz
 • RAM: 2GB
 • Internminne: 16GB
 • Minnekortstøtte: Ja. opptil 128GB
 • Kamera bak: 20Mp, f/2.0
 • Kamera foran: 2,2Mp
 • Batteri: 2600mAh
 • Vekt: 126g
 • Størrelse: 127,3 x 64,9 x 8,6 mm

Konklusjon

Den lille kjempen gjør deg igjen, den fikser alle oppgaver med stående bravur. For dere som vurderer å gå ned i størrelse eller bare ønsker å bytte fra Z1 til Z3, det er verdt det. En stor telefon i liten innpakning som fyller alle de oppgavene den skal og litt til.

Pr i dag koster denne kr 3 990 i billigste nettbutikk som er ett godt kjøp for en toppmodell med «riktig» telefonstørrelse.

 

Positivt 🙂                                                                                                                                                                                       Terning_6_Mobizmag.no

 • Kompakt,men stor nok
 • Veldig rask
 • Vann og støvtett

Negativt 🙁

 • Kunne vært større internminne, men med minnekort er problemet løst.

Legg igjen en kommentar

blog.aidol.asia youngteens.net a-coon.com