TEST: Amadeus radio

Amadeus er en norsk radioprodusent, og nå kommer de med en radio som skal konkurrere i ett tøft segment.

Dette er en bordradio som støtter FM, DAB+ og internettradio, inkludert et imponerende bibliotek av podcaster. Du kan oppdatere biblioteket direkte på radioen.

Det følger med en fjernkontroll, men vi tar oss i å slite med å se teksten på skjermen fra sofaen og dermed stort sett går bort til radioen.

Det er naturlig for oss å sammenligne denne med suksess-radioen Pinell Supersound II.

Som Pinell Supersound II så kommer også Amadeus med en app. App’en er tilgjengelig for iOS og Android, og den fungerer både på mobiltelefoner og nettbrett.

App’en gjør det lettere å navigere i jungelen av radiostasjoner og podcaster på internett, men kan tidvis være litt treg. Du kan også bruke app’en til å redigere favorittene dine, vi fant dog fremgangsmåten noe ulogisk og strevde litt med det.

Oppdatering 04/12: Vi har testet app’en nøyere og funnet at den er treg på Apple Airport nettverk, mens på for eksempel Asus basert nettverk er det ingen nevneverdige tregheter.

Stor skjerm

Radioen kjører slideshow på TFT skjerm, noe for eksempel P4 sender i dag og er klargjort for RadioVIS, som NRK visstnok vurderer starte opp med neste år. Dette gjelder for DAB+, noe vi sjelden brukte under testen vår, da vi fant at lydkvaliteten på internettradio er betydelig bedre enn på DAB+.

Selv om du ikke skulle bruke DAB+, så får du god utnyttelse av den store fargeskjermen, du får opp en stor logo fra radiostasjonen/podcast’en, og godt med informasjon om hva som spiller, lydkvalitet, bufring og lignende.

Lydkvalitet

Mens du på DAB+ sjelden får radiokanaler med bedre enn 64kbit kvalitet, så er de fleste internet-radiostasjoner på minimum 128kbit, gjerne opp mot 320kbit.

Lydmessig har denne radioen ett merkbart bedre lydbilde enn Pinell Supersound II, og plasserer seg rett under referansemodellene fra Tivoli.

Radioen manger bluetooth for å kunne spille av lyd fra mobiltelefon eller lignende, men har heldigvis en AUX inngang for kabel. Dette er sikkert gjort for å kunne skvise prisen under to tusen kroner.

Konklusjon

Lydmessig er dette et godt steg opp fra mange konkurrenter, designet er ikke slående annerledes enn andre, men pent og du får en god kvalitetsfølelse. Knappene på radioen er meget gode og skjermen bidrar til å gjøre radioen svært brukervennlig. Radioen lanseres 1. desember med en veiledende pris på kr. 1799,-.

Positivt 🙂

  • God lyd
  • Mye funksjonalitet
  • App som fjernkontroll

Negativt 🙁

  • Kunne hatt bluetooth

2 kommentarer om “TEST: Amadeus radio

  1. Veldig god radio og knallbra lyd. Men var uheldig og knakk antennen. Fikk beskjed fra butikken Exspert Åsane at det var ikke ny antenne å få kjøpe. Jeg måtte kjøpe ny radio for å få ny antenne.
    Så mitt råd er: skygg unna denne radioen og alt som har med Expert å gjøre. Verre kundebehandling skal du lete lenge etter. 3000,- rett ut av vinduet.
    Expert Åsane: skjerp dere.

Legg igjen en kommentar

blog.aidol.asia youngteens.net a-coon.com