TEST: Huawei Ascend Mate 7

Huawei setter alle kluter til og går rett i strupen på Samsung Galaxy Note 4 og iPhone 6 Plus med sitt nyeste flagskip. Er dette årets businessmobil?

Med sine seks tommer ville vi for ett år siden sagt at dette er telefonen for de spesielt interesserte. Det er den nok fortsatt, men slik vi har sett trenden dra seg mot større og større telefoner det siste året, så er det nok betydelig flere spesielt interesserte nå.

Når vi snakker om Huawei, så snakker vi ofte om aggresivt prisede telefoner i mellomsiktet eller billigsiktet. Her har Huawei derimot satset i alle bauer og kanter. Telefonen er fortsatt aggresivt priset, men det er langt fra en billigtelefon, rundt fire og ett halvt tusen må du ut med. Det du får, er en telefon med tøffe spesifikasjoner, kamera fra Sony og en solid byggkvalitet i aluminium og Gorilla glass.

Selv om telefonen er på svimlende seks tommer er den nesten ikke merkbart større enn iPhone 6 Plus, og bare litt lenger enn Galaxy Note 4. Huawei har presset imponerende mye telefon inn i ett lite skall.

Gi den fingeren

Huawei har inkludert en fingerleser på baksiden. Denne ligger helt perfekt i forhold til pekefingeren når du holder i telefonen. Du kan bruke den til å låse opp skjermen, og til å låse opp eventuelle app’er som du ønsker ekstra sikkerhet på.

Vi testet å registrere to fingre og det gikk smertefritt. Ni av ti ganger låser vi opp telefonen på første forsøk, og det går lynraskt.

Lollipop?

Ved første øyekast kan det se ut som om Huawei har ustyrt telefonen med nyeste versjon av Android (Lollipop), det har de desverre ikke, men de har brukt endel designelementer fra Lollipop i sitt eget skall. Dette skallet fungerer faktisk utmerket. Huawei har nå brukt noen år på å perfeksjonere det, og mens vi på Ascend P7 hadde store problemer med å like skallet så har det nå fått et sofistikert og elegant utseende, blitt svært raskt og responsivt og menyene er mye mer logisk bygget opp enn tidligere.

Generelt er dette faktisk det skallet (EMUI) vi nå liker best av OEM leverandørene sine skall, kanskje med unntak av Sony. Det er rett og slett gjennomført, unikt og brukervennlig. Så krysser vi fingrene da for at telefonen faktisk får en Lollipop oppgradering på nyåret.

Du kan også lett endre hele fargepaletten og ikonene i skallet, Huawei har laget flere temaer du kan velge i mellom, vår favoritt er «Simple Life».

Masse kraft under panseret

Huawei har ikke spart på kruttet denne gangen. 2 x Quad Core prosessor får du her, ikke Qualcomm, men deres egenutviklede, 4100mAh batteri, full HD skjerm, 2GB RAM og 16GB lagring med støtte for minnekort for å nevne noe.

Det kanskje mest interessante er dog at de har inkludert to antenner, en i hver «ende» av mobilen, slik at hvis du holder hånden i veien for en antenne, så tar den andre over.

Huawei mener business

Dette er en business-telefon. Javisst, den store skjermen er flott for spill og Huawei har mange lekne temaer til telefonen, men dette er en seriøs business-telefon.

Exchange-klienten er noe av de beste vi har brukt og sett i sammenheng med at Microsoft spytter ut den ene business-appen etter den andre for Android, så er dette fullt høyde med Nokia Lumia 1520, og kanskje faktisk litt bedre når det kommer til å være en mobil arbeidsflate.

Konklusjon

Vi har kanskje ikke helt klart å skjule vår entusiasme for denne telefonen. Neida, den har ikke like ekstrem skjermoppløsning som Galaxy Note 4, den har heller ikke like elegant design som iPhone 6 Plus, eller like rått kamera som Nokia Lumia 1520, men alt i alt er dette uten tvil en telefon som gir deg veldig mye for pengene med en prislapp på rundt 4500 kroner.

Hvis du skal kjøpe deg en «phablet» til jul (altså en telefon over 5,5 tommer), så bør du sterkt vurdere Huawei Ascend Mate 7, og ikke kun på grunn av prislapen.

Det er alltid hyggelig å avslutte året med terningkast 6. Vi er fristet til å fjerne en prikk fra terningen for usikkerhet rundt oppdateringer av operativsystemet, men vi velger å håpe på det beste.

Positivt 🙂

  • Gjennomført design
  • EMUI grensesnittet
  • Prislappen

Negativt 🙁

  • Mangler støtte for trådløs lading
  • Usikkerhet rundt oppgradering til Lollipop

3 kommentarer om “TEST: Huawei Ascend Mate 7

Legg igjen en kommentar

blog.aidol.asia youngteens.net a-coon.com